kryha25 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Mam redox beta. Podłączyłem pierwszy raz pakiet do ładowania przez balancer. Pakiet lipo 1800mAh ładuje prądem 1A. Czy po naładowaniu ładowarka sama się wyłączy czy muszę to zrobić ręcznie. Czas ładowania przy tym prądzie z wyliczeń wychodzi 151 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Po naładowaniu pakietu ładowarka zasygnalizuje to napisem ,,FULL''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryha25 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wyczytałem gdzieś, że muszę sam ustawić czas ładowania w minutach lub pojemność lipo, bo w przeciwnym wypadku ładowarka przeładuje pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Pierwsze słyszę Można ustawić jedynie próg w którym ładowarka przestaje ładować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Potwierdzam, to są dodatkowe zabezpieczenia. Podobnie, jak zapis na akumulatorach - ładować w odległości 2m od przedmiotów palnych, czy jakoś tak. Ustawienie na poziomie 1,2 pojemności jeszcze ma sens. Z tym, że jest to upierdliwe, jak używasz różne pakiety. Po prostu należy obserwować ładowarkę. Nigdy nie należy ładować lipo bez nadzoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glider33 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam, Gwiazdor przyniosł mi pod choinkę ładowarke Redox Alpha V2 , ale mam mały problem z naładowaniem akumulatora żelowego PB 12V (7 Ah). Po wybraniu odpowiedniego programu i ustawieniu prądu ładowania na 0,7A, ładowarka zaczyna ładować akumulator maksymalnym prądem, czyli 0,7A, a w miare uplywu czasu zmniejsza prąd ładowania aż do 0,1A przy napięciu 14,7V. Niestety nigdy nie pokazuje się komunikat o pełnym naładowaniu akumulatora, tylko cały czas na wyświetlaczu ładowarki widzę 0,1A i 14,7V CHARGING. Czy to oznacza, że ładowarka jest uszkodzona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Prąd ładowania spada i jest to bardzo zdrowe dla akumulatora Ja tak nieraz mam przy balansowaniu celi w Li-Po że końca nie widać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi