Kamilos Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Witam, dumam i dumam czy na gwiazdkę nie sprawić sobie blade 120sr.Mam oczywiście wiele pytań(no może nie tak wiele ): 1)Nie jestem do końca pewien czy zbinduje się on z nadajnikiem Turnigy 9x, jestem dosyć początkującym w dziedzinie helikopterów narazie latałem samolotami typu easy star i alpha 1500 więc nie mam największego doświadczenia, 2)Czy on nadaje się do nauki podstawowych akrobacji typu:przewrót na plecy itp, Jak coś oblatałem lame V4 wywnioskowałem że nic z niej się ciekawego nie nauczę a zależy mi na tym żeby model mógł latać w hali(wiem że 450-tką też moge ale cena mi nie pasi). Podsumowywując zależy mi na cenie i "uniwersalności" modelu żeby np. na wyjazd mógł go zabrać(chodzi mi o to żeby go wsadzić np. do plecaka i jechać do cioci na wieś). Jestem otwrty na nowe propozycje (ale nie typu daj se spokuj i kup tą 450-tke z hobbykinga) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spoco Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 1) Podobno się da ale jest to niezła rzeźba i wymaga sporo zabawy. Na oryginalnym firmware bez przeróbek na pewno nie pójdzie. 2) Nie Jak chcesz malucha do 3d to ze stajni e-flight polecam mcpx ale to też nie pod turnigy9x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamilos Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Aha, dobrze zastanowie się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idfx Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Zbinduje, nie zbinduje ... to zależy od kompletu aparatura-odbiornik. Jeśli włożysz odbiornik pod T9X to się zbinduje i nie ma innej opcji. Nie latałem helikami (poza prostymi zabawkami na podczerwień), ale wiele osób lata na T9X i nie narzeka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spoco Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Zbinduje, nie zbinduje ... to zależy od kompletu aparatura-odbiornik. Jeśli włożysz odbiornik pod T9X to się zbinduje i nie ma innej opcji. Nie latałem helikami (poza prostymi zabawkami na podczerwień), ale wiele osób lata na T9X i nie narzeka. blade o którym wspomina autor (i z tego co wiem to znakomita większość) ma płytkę all in 1 (w tym wypadku 5in1) z wbudowanym odbiornikiem, cieżko byloby to obejść Raczej aby latać tym helikiem trzeba dostosować nadajnik do standardów spectrum (dsm)Zdecydownie mniejszą rzeźbą będzie przeróbka T9x na dsm niż obchodzenie zintegrowanego układu odbiorczego w płytkę helika. Tak czy siak, jak to mawiają staryżytni gorale z g***a bicza nie ukręcisz. Po co rzeźbić na siłę. Jak ma T9x to niech raczej zapomni o bladach od e-flight. Jak sie uparł na blade to powinien iść w spectruma i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamilos Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Ale naszczęście blade 120sr jest też w wersji RTF więc najprawdopodobniej kupie w tej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spoco Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 rtf jest z nadajnik wiec spoko, z tego co pamiętam do tego modelu daja dx4e, fajna nadajnik na początek ale "nie rozwojowa". Natomiast ten model do "pleckow" sie nie nadaje - brak zmiennych kątów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamilos Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 No w plecaku nie będe go nosił ale w pudełku w którym przyszedł to już inna sprawa.ten model nie nadaje sie do akrobacji ale tak myśle że blade mcp x się nadaje też jest z nadajnikiem dx4e pomyślałem że dobrze do większych modeli będę używał turnigy a do mikromodeli dx4e.A więc bede jeszcze rozmyślał nad blade mcp x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts