marcin133 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 X Aero Model Show 2008 Starogard GdańskiLotnisko: Bobowo28 i 29 czerwca 2008 Kociewskie Stowarzyszenie Modelarzy i Prezydent Miasta Starogardu Gdańskiego zapraszają na X, Jubileuszową Edycję Aero Model Show. Stałym punktem programu będą jak zawsze Zawody Modeli Latających Wynalazków oraz pokazy wszelkiego rodzaju modeli latających innych klas.Udział w imprezie zapowiedzieli piloci modeli gigantów F3A, latających odrzutowców, szybowców, makiet, modeli latających na uwięzi i oczywiście najzwyklejszych modeli spotykanych na wszystkich lotniskach modelarskich na co dzień. Przy okazji tej cyklicznej imprezy,chcielibyśmy przeprowadzić konkurs starych,oryginalnych konstrukcji,tzw.Old Timerów, na razie w formie konkursu,a w przyszłości juz jako odrębnych zawodów. Imprezę naszą planujemy na dwa dni, 28 i 29 czerwca 2008. REGULAMIN IMPREZY Dla zwycięzców zawodów przewidujemy: - Za zdobycie I miejsca-puchar Prezydenta Miasta Starogardu Gdańskiego; - Za najciekawszy model imprezy; - Za najbardziej spektakularne''lądowanie''; - Za najdłuższą podróż na Imprezę; - Za najstarszy model w klasie Old Timerów. Ponadto dla wszystkich zawodników startujących w konkursie Latających Wynalazków - okolicznościowe dyplomy i atrakcyjne nagrody,a dla wszystkich uczestników imprezy - pamiątkowe ,specjalnie na tę imprezę przygotowane znaczki. Organizator: Kociewskie Stowarzyszenie Modelarzy; Honorowy Patronat: Prezydent Miasta Starogardu Gdańskiego-Edmund Stachowicz;Patronat Specjalny: Senator Rzeczpospolitej-Andrzej Grzyb; Patron Medialny: Oficyna Wydawnicza MH -RC Przegląd-Marek Hlebowicz; Sponsorzy: Liga Obrony Kraju , Riku Modelsport , Oficyna Wydawnicza-Rc Przegląd , Starostwo Powiatowe w Starogardzie Gdańskim,Polteknik Ltd, Lista sponsorów jest oczywiście otwarta, chętnych prosimy o kontakt. Wszelkie inne pytania dotyczące imprezy,reklamy i sponsoringu proszę kierować na adres: krzysztofznany@o2.pl. Aktualne informacje na temat imprezy --> TUTAJ <-- Relacje z imprez odbytych w zeszłych latach --> TUTAJ <-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Położenie lotniska (UWAGA !!! PO RAZ PIERWSZY IMPREZA ODBĘDZIE SIĘ NA NOWYM LOTNISKU KOCIEWSKIEGO STOWARZYSZENIA MODELARZY W BOBOWIE !!!) --> TUTAJ <-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Impreza była tak blisko, że grzechem było by nie zajrzeć na chwilę. Nie mam czasu na opis relacji, umieszczę tylko kilka fotek w których zmieniłem rozdzielczość aby tu na forum umieścić., reszta jest do pobrania na FTP`ie: ftp://153.19.156.122/FTProot/modelarnia/Bobowo2008/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam ! Slicznie ci dziekuje za wspaniale zdjecie tego mojego latajacego kolarza w powietrzu Niemialem ze soba aparatu ale powiem tylko ze to niby konstrukcja jak w SZOKU ale ten kolarz to sprawil mi okropne problemy ze starowaniem bo jest duza powierzchnia boczna i to z przodu tego dziwnego modelu Mozna bylo wystartowac z ziemi i udalo mi sie nawet zrobic miedzy ladowania bo kola sa o srednicy 20 cm wiec niebalem sie o dziury w plycie lotniska Impreza byla super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.