killer20 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Mam problem bo ostatnio latałem moim asw 28 od pelikana i samolot spotkał się z ziemią pierwszy raz mam taką sytuacje, urwałem końcówkę skrzydła i nie wiem jak to skleić zamówiłem już klej uhu por. moje pytanie brzi czy miał ktoś z tym klejem doczyńenia jeśli tak to jak on klei i jak nim kleić? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmagda3 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Zamiast uhu por klej na klej cyjanoakrylowy np.:taki - http://abc-rc.pl/p/141/330/klej-ca-joker-sredni-20-g-cyjanoakrylowy--kleje-ca-cyjanoakrylowe-chemia-modelarska.html - są trzy gęstości tego kleju a nawet tz kropelką to poklejsz i miejsce klejenia będzie mocniejsze jak na uhu por Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Rzadki Ca może wypalić pianke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Klej CA jest dobry. Do takich napraw używam gęsty. Miałem podobny przypadek gdy złamałem końcówkę skrzydła mojego EG to skleiłem uho porem. Nie widać sladu klejenia i dzięki temu, ze ten klej jest elastyczny doskonale zgrywa się z EPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Delikatnie żywicą i cienką tkaniną. Tak naprawialem foxa od hype Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer20 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 a jak go używać bo słyszałem, że nie tak jak zwykły klej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Chodzi ci o CA czy żywice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer20 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 uhu por Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Dajesz cienką warstwę na oba łączone elementy, czekasz jakieś 2 min aż rozpuszczalnik odparuje i składasz na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer20 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 używał go pan kiedyś ? czy klej jest naprawde taki mocny jak mówią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Nie panuj mu tu Używam do klejenia depronu budując model. I jest tak mocny jak mówią, nigdy mi sie nie rozłożył model, czy otworzyła spoina po zastosowaniu uhu por. Ale jeszcze nie naprawialen skrzydła styro/styropodobnego tym klejem. Trochę za ostro latam i w obawie wolę zywice i trochę włókna. Kolega swojego foxa od hype sklejal klejem na ciepło i powiem szczerze że jest mega dobre i wytrzymale rozwiazanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer20 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 już mam uhu por i wszystko gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi