ŁukaszBełchatów Opublikowano 9 Grudnia 2013 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Witam. Mam problem z nadajnikiem Aurora 9 i symulatorem Phenix 4.0. Mianowicie symulatorem mogę strować, ale tylko drążkami tj nie widzi reszty kanałów. Prosiłbym kogoś kto miał taki problem i udało mu się go rozwiązać. Chciałbym dołaczyć np. klapy lecz teraz jest to niemożliwe. Z niecierpliwością oczekuję na pomocne rady. Pozdrawiam.
pietka Opublikowano 9 Grudnia 2013 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Nie podałeś jaki system masz, jakie sterowniki, to podstawa. Dlatego nikt Ci nie odpowiada. Jeśli w Windowsie masz zainstalowany RC Joystick lub coś podobnego, jeśli masz go skalibrowanego i mimo wszystko nie działa to problem nie jest w aparaturze tylko w mapowaniu kanałów w symulatorze lub w nie oryginalnym kabelku i skrackowanym symulatorze. Tam szukaj. Piotr
ŁukaszBełchatów Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 System Windows xp. Nadajnik połączony z komputerem za pomocą oryginalnego kabla który był z aparaturą. Jednak jeszcze nie zainstalowałem nadajnika przez rc Joystick lecz jako trzyosiowy kotroler do gier. Drążki dzialaja bez zastrzeżeń ale nie widzi reszty przycisków. Symulator nie był kupywany w sklepie... Mam go od znajomego. Dzisiaj zainstaluje RC Joystick i zobaczę co się zmieni. Pozdrawiam i dziękuję za zwrócenie uwagi.
wakul Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam, Niestety nie mam jak tego sprawdzić w tym momencie - pamiętam jednak że i w moim przypadku konfiguracja tych dodatkowych kanałów z aurory w tym symulatorze była raczej nieoczywista. U mnie problem udało się rozwiązać w opcjach samego symulatora, ale też trochę się z tym męczyłem. Nie zniechęcaj się więc Pozdrawiam, Tomek
ŁukaszBełchatów Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2013 Jak do tej pory nic nie udało się ustawić. Symulator widzi tylko 4 kanały i żadnego przełącznika:(
rchelifun Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 A czy Ty masz klucz sprzętowy (emulator) do symulatora? Pisałeś, że masz symulator - czyli co?
Stanisław z Gdańska Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Nie chcę śmiecić na Forum i dlatego dopisuję się do tego tematu. Uczę kolegę (seniora) latania Easy Gliderem. Mam do dyspozycji nadajnik Aurora 9 2,4 GHz ; sprawny interfejs kompatybilny z "Aero Fly Professional de Lux" (w starej wersji) i z wieloma różnymi nadajnikami. Nie chcę eksperymentować i będę wdzięczny za konkretną pomoc. W nadajniku jest bardzo ciasno i dlatego sugeruję wykorzystanie pinów modułu wysokiej częstotliwości lub gniazda uczeń-pilot. W razie potrzeby, jeden z moich kolegów posiada oryginalny kabel: Uczeń-Pilot. Dla kompetentnych modelarzy jest to bardzo prosta sprawa: przecież dotyczy to: tylko pinu GND i pinu SYGNAŁ. pozdrawiam Staszek
Rekomendowane odpowiedzi