bart07 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam. Dorabiam mocowanie śmigła do silnika 25cc. Czy ktoś może mi podać typowy schemat nawiercania śmigła dla takich silników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Nie wiem czy pomogę ,spróbuję. Wg mnie powinieneś zrobić mocowanie na 4 śruby tu wymiar D -fi 4 mm Wymiar C zależny od średnicy wału 8-10 mm Na załączonym zdjęciu masz "schemat" nawiercania pod silniki 28-35 cm -4 otwory w rozstawie co 20 mm ,myślę że do silnika 25 cm można śmiało zrobić podobnie.Jest też opcja zrobienia tak jak w typowych żarkach czyli centralna śruba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dziękuję. Już wiem, że pod 4 śruby. 3 były w starych wersjach, teraz 4 lub 6 śrub. Możesz jeszcze zmierzyć wymiar przez środek "B" i dodatkowo zmierzyć średnicę przylgi czyli A w silniku? Średnica śrub będzie 4mm, tak jak podałeś. Wymiar C u mnie jest 8mm ale gwint calowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Niestety nie posiadam już silnika ,pozostał mi tylko ten szablon który wykorzystuję do nawiercania śmigieł w 50-tkach (drugie większe otwory). Może ktoś kto ma podobny silnik Ci podpowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad 29 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Przy tak małym silniku najlepiej zrobić na jednej centralnej śrubie zaoszczędzi ci to późniejszych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi