idfx Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam ! Postanowiłem przejrzeć ofertę pobliskiego sklepu .. często tam coś nowego dodają i warto co jakiś czas zerknąć. Już jednak zaczynam żałować swojej decyzji .. http://www.maplin.co.uk/p/velleman-k8200-3d-printer-kit-n82qg ciężko mi będzie usnąć ... Zaczynam się zastanawiać do czego może się przydać w modelarstwie i w innych dziedzinach. Obudowa do smartfona idzie w 30 minut .. brzmi ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 kolega kupił drukarkę 3D i pokazał parę elementów tak wydrukowanych, całkiem fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zbieram informacje, nie wiem jaka jest jej "rozdzielczość" czy np. drobiazgi wielkości dźwigni sterów czy orczyki zrobi, bo to że klocka 20x20x20 cm wyrzeźbi to jeszcze nie mówi o jej zaletach. Myślę też powoli o przechodzeniu z CNC na drukowanie 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 zrobi, kolega zrobił gwizdek piłkarski z kulka w środku. Można ustawić rozdzielczość, wtedy widać bądź nie te nitki plastiku z których się to drukuje. Oczywiście takie drukowanie to kilka - kilkanaście godzin, w zależności od wielkości elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 To chyba zmienię noworoczne plany ... miałem kupić auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Jest gdzieś na yt nawet model samolotu rc tak wydrukowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Tutaj "ograniczenie" 20 cm w każdej osi, ale można wymyśleć sporo własnych patentów i elementów składowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 zrobi, kolega zrobił gwizdek piłkarski z kulka w środku..................... Robert to ten "gwizdek na drukarce 3D" http://www.youtube.com/watch?v=z0-rJVzMqxs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Heh, dokładnie taki, nawet kolor taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi