attyla Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Mam problem, zostawiłem silnik na półce w garażu na mniej więcej miesiąc, kiedy wczoraj poszedłem go trochę podocierać zauważyłem że większość elementów silnika typu śruby , iglica, świeca pokryła się nalotem z rdzy , wiem moja wina , silnik odpalił bez problemu ale przy bliższym przyjrzeniu zauważyłem w otworze gaźnika że na powierzchni widocznej na zdjęciu widać zacieki z rdzy jak usunąc te ślady nie niszcząc silnika ?, czy raczej szykować się na wymianę całej części ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 przetrzyj szmatką z olejem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Ja bym sie zbytnio niemartwil .Wyjmij zardzewiałą cześć i wyczyść np CIFEM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Wyjmij zardzewiałą cześć i wyczyść np CIFEM Po co ?? Podlej WD40 poruszaj troche i przepal będzie dobrze Przerabiałeś gaźnik, czy na orginale latasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Nic nie przerabiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Nic nie przerabiałem to zrób to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Możesz to jakoś bardziej rozwinąć ? cel i sposób przeróbki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Możesz to jakoś bardziej rozwinąć ? cel i sposób przeróbki ? google prawde ci powie http://www.google.pl/search?q=przer%C3%B3bka+ga%C5%BAnika+MVVS&rls=com.microsoft:*&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1 tam juz w pierwszym linku doczytasz wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 to zrób to Zależy który gaźnik, były starsze gaźniki mvvsa, podobne lub takie same jak w silnikach Modela, one chyba rzeczywiście wymagały rzeczonej przeróbki, sprawa ma się inaczej w kwestii nowych gaźników, wykonane one są poprawnie, a silniki regulują się wyśmienicie, przejście ideał. Przelatałem na takim nowym gaźniku (identyczny jak twój) z silnikiem dychą cały sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 dokładnie ten gaźnik co na fotce mam taki sam i tez swoje wylatałem, jak się go wyreguluje to jest ideał, ale proces regulacji jest ciężki bo małe nacięcie jest i minimalny ruch iglicy wprowadza duże zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 motyl, to jeszcze podaj, jak się z tym zapoznać :wink: Bo mnie wyskakuje, że plik uszkodzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Bo mnie wyskakuje, że plik uszkodzony http://www.alehar.aplus.pl/images/porady/gaznik_MVVS.pdf mi smiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 ...no to coś u mnie nie tak :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 jakiego masz acrobata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 ...czwóreczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 mi na 4.0 działa bez problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Ściągałeś plik na dysk? Bo bezpośrednio z przeglądarki chyba niższe acrobaty niż 6.0 nie otwierają..Najprościej będzie ściągnąć nowszą wersję Acrobat Reader - chociażby taki: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=33&id=224 To jest akurat wersja 6, ale można też nowsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 ...no i okazało się, że mój Reader 8 był uszkodzony - po ponownym zainstalowaniu problem już nie wystąpił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.