Skocz do zawartości

Odbiornik ATRXD01 - prośba o pinie

cobra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wlasnie :) Pojawiły się chyba dzisiaj...

Zastanawiam się czy może lepiej poczekać aż przyjdzie nowa dostawa Corony Spectrum i już przestać się pchać w te kwarce :)

Opublikowano

Ta Corona Spectrum to ma trochę negatywnych opinii u nich na forum. Poza tym jest prawie 2x droższy. Ja latam praktycznie na jednym kanale od kilku lat - większość o tym na lotnisku wie, więc trudniej o konflikt. Dlatego synteza jest dla mnie mniej przydatna.

NA ATRXD01 właśnie czekam - powinien być lada dzień.

Przykre tylko, że "Pan Wu" oferuje kwarce tylko na kilka kanałów i to chyba w paśmie "B". Ciekawe jakie kwarce z dostępnych u nas będą się sprawdzać w tym RX'ie.

Pozdrawiam,

Michał

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Postanowiłem zaryzykować 20 USD i złożyłem zamówienie w UH na odbiornik ATRXD01 na 40MHa i jedno micro serwo. Mam zamiar stosować go w ESA i kombatach. Jeti Rexy 5 MPD i nie MPD niestety mnie zawodzą. Może to wina niekompatybilności z Multiplexem, albo coś innego, ale odczuwalne jest mocne szarpanie. Kiedy latam na komplecie MPX - MPX (IPD) nie ma najmniejszych szarpnięć... Zobaczymy jak poradzi sobie ten ATRXD01 :)

Opublikowano

W odbiorniku Jeti oryginalny kwarc Jeti pojedynczej przemiany. Ciekaw jestem czy dostane kwarc pasujący do moich aktualnych kwarców. Jeżeli nie to będę musiał dokupić GWS lub Hiteca.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po tygodniu czekania w końcu wysłali mi paczkę. Jak przyjdzie nie omieszkam przetestować w moim Ki 61 ESA. Od razu będę wiedział czy coś jest warty czy nie...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Przy okazji oblatywania piperka z EPP z Cyber-fly uruchomiłem zakupiony jakiś czas temu w UH odbiornik ATRXD01. Dokupiłem kwarc nadawczy do mojego MPXa na taki kanał jak przysłali mi odbiornik. Po przestawieniu przełącznika na F (Futaba) serwa zagadały bez problemu. Latałem piperkiem niedaleko - ale wygląda na to, że wszystko jest ok. Mam zamiar używać go do kombatów, do których boję się wkładać Jeti Rex'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.