cobra Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 Czy któryś z Szanownych Kolegów używa / używał odbiornika ATRXD01 i może powiedzieć coś na jego temat?
japim Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 No wlasnie Pojawiły się chyba dzisiaj... Zastanawiam się czy może lepiej poczekać aż przyjdzie nowa dostawa Corony Spectrum i już przestać się pchać w te kwarce
Reptyl Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 Ta Corona Spectrum to ma trochę negatywnych opinii u nich na forum. Poza tym jest prawie 2x droższy. Ja latam praktycznie na jednym kanale od kilku lat - większość o tym na lotnisku wie, więc trudniej o konflikt. Dlatego synteza jest dla mnie mniej przydatna. NA ATRXD01 właśnie czekam - powinien być lada dzień. Przykre tylko, że "Pan Wu" oferuje kwarce tylko na kilka kanałów i to chyba w paśmie "B". Ciekawe jakie kwarce z dostępnych u nas będą się sprawdzać w tym RX'ie. Pozdrawiam, Michał
japim Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Postanowiłem zaryzykować 20 USD i złożyłem zamówienie w UH na odbiornik ATRXD01 na 40MHa i jedno micro serwo. Mam zamiar stosować go w ESA i kombatach. Jeti Rexy 5 MPD i nie MPD niestety mnie zawodzą. Może to wina niekompatybilności z Multiplexem, albo coś innego, ale odczuwalne jest mocne szarpanie. Kiedy latam na komplecie MPX - MPX (IPD) nie ma najmniejszych szarpnięć... Zobaczymy jak poradzi sobie ten ATRXD01
Reptyl Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Pierwsze wrażenia i uwagi opisałem tutaj: http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=9082&highlight= Pozdr. Michal
chomiq Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Japim a jaki kwarc używasz w odbiorniku? Jeti czy Multiplex?
japim Opublikowano 22 Lutego 2008 Opublikowano 22 Lutego 2008 W odbiorniku Jeti oryginalny kwarc Jeti pojedynczej przemiany. Ciekaw jestem czy dostane kwarc pasujący do moich aktualnych kwarców. Jeżeli nie to będę musiał dokupić GWS lub Hiteca.
japim Opublikowano 1 Marca 2008 Opublikowano 1 Marca 2008 Po tygodniu czekania w końcu wysłali mi paczkę. Jak przyjdzie nie omieszkam przetestować w moim Ki 61 ESA. Od razu będę wiedział czy coś jest warty czy nie...
japim Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 Przy okazji oblatywania piperka z EPP z Cyber-fly uruchomiłem zakupiony jakiś czas temu w UH odbiornik ATRXD01. Dokupiłem kwarc nadawczy do mojego MPXa na taki kanał jak przysłali mi odbiornik. Po przestawieniu przełącznika na F (Futaba) serwa zagadały bez problemu. Latałem piperkiem niedaleko - ale wygląda na to, że wszystko jest ok. Mam zamiar używać go do kombatów, do których boję się wkładać Jeti Rex'a.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.