PilotM Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam wszystkich, Zapragnąłem mieć motoszybowca Foxa i tak sobie wymyśliłem. Kupiłem Fly Fly Hobby MDM-1 FOX i całego przerabiam. 1. został obdarty z foli i wszystkie elementy jak skrzydła stateczniki są laminowane, można powiedzieć że już zrobione. 2. kadłub jak to chińczyk należało powzmacniać od środka jest również za laminowany wraz z półką. 3. całość będzie lakierowana. Postaram się na bieżąco pisać relacje z budowy. Muszę się nauczyć dodawać zdjęcia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 No nareszcie się pochwaliłeś . Widziałem,"macałem" ..zapowiada się fajny ,ciekawy model. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Czekamy na foki z tego laminowania. jak oceniasz sztywność skrzydła przed obdarciem folii wystarczająco mocne ? Czekamy na foki z tego laminowania. jak oceniasz sztywność skrzydła przed obdarciem folii wystarczająco mocne ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam, Sztywność ok przed laminowaniem powiedział bym normalna. Natomiast po laminowaniu bardzo sztywne wydaje się że będą super. Klika fotek już z podkładem przed malowaniem. Poszukam zdjęcia z laminowania i dodam. Laminował mi kolega za drobne pieniądze zrobił to rewelacyjnie wszystkie pow. równe ale i wszystkie kanty są laminowane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam, Dzisiaj praca nad statecznikiem poziomym. Zakołkowałem prętem węglowym cztery zawiasy powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam, Jeszcze silnik wybrałem bo latam na spalinowych MVVS nigdy nie zawiodły to i elektryki będą MVVS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam, Udało mi się dzisiaj polakierować. Jestem bardzo zadowolony wyszło ok. Pozostała jeszcze odwrotna strona skrzydeł do polakierowania na czerwono i nanieść paski na kadłub + statecznik. Teraz oklejanie do następnego etapu lakierowania. Chcę pomiędzy świętami a nowym rokiem na urlopie zakończyć etap malowania. Potem bardziej czysta praca montaż wyposażenia lecz kosztowna. To życzę wszystkim wesołych i pogodnych świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam, Prace trwały w dniu wczorajszym zostało zamontować klapy i wszytko gotowe do składnia. Pozdrawiam Marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witam, cały czas się zastanawiam nad montażem serwa w stateczniku poziomym. Pozostawiony otwór trochę mały na płaskie serwo, a jak by zamontować w kadłubie? Macie jakieś doświadczenie w temacie. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam Prace dobiegają końca więc postaram się za kilka dni pochwalić owocem pracy. Może uda się oblatać i będzie filmik. Czekam na wycinankę Bociana zamówionego u Wojtka w Nowym Targu i będzie nowa praca. Będzie czym latać w tym sezonie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi