Tomek Opublikowano 10 Lutego 2008 Opublikowano 10 Lutego 2008 W tym filmie występuje sporo nieścisłości ,choćby daty urodzin bóstw. Sam nie jestem specjalnie wierzący (chyba raczej nie wierzący) ,ale po pierwsze nie jest znana dokładna data urodzin Jezusa i ta podawana przez kościół jest ustawiona dla jakiś tam kościelnych korzyści. I większość bóstw nigdy nie była ukrzyżowana. Oraz nigdy nie miał 12 apostołów i jeszcze takie tam nieścisłości. Co do 2 wież to faktycznie ich szybkie zawalenie oraz sposób jest co najmniej dziwny.
meteor Opublikowano 10 Lutego 2008 Opublikowano 10 Lutego 2008 Co do 2 wież to faktycznie ich szybkie zawalenie oraz sposób jest co najmniej dziwny pokazali jak wybuchały kolejne ładunki, myślę ze to może być prawda :?
Peter Opublikowano 10 Lutego 2008 Opublikowano 10 Lutego 2008 Kazdy inzynier budownictwa,znajac zaleznosc wytrzymalosci betonu w funkcji temperatury (wylane paliwo lotnicze) stwierdzi ze budynek nie mogl sie zawalalic.Ba, dwa w podobny sposob, wlasnie to zakrawa na cud. Poza konstrukcja zelbetowa,powinien ocalec przynajmniej nosnik (czyt filar konstruk.) nie mowiac o centralnym szybie wind.Przy takiej kubaturze budynku,poziom zero powinien miec wysokosc kilkudziesieciu metrow.Tak plaski rumor,byl wynikiem zawalenia sie podziemi. I tu znowu cud x 2.Konstrukcja nosna podziemi nie dostala ani kropli paliwa-temperatury,wstrzasu,wiec jak moglo sie to zawalic ponizej poziomu gruntu. Nawet nasze wiezowce,robione z plyt,nigdy nie zawala sie nizej jak trzy kondygnacje,nawet po calkowitym wypaleniu.O zawaleniu sie piwnic nie ma nawet mowy-chroni je lawa i lany-zbrojony strop wytrzymujacy kilka razy ciezar calego budynku. Kiedys moze dowiedza sie nasze dzieci , jak to bylo naprawde... Jest jescze inna mozliwosc,nie potrafia budowac wiezowcow,wlasnie tych dwoch. Albo taka,ze jesli przy naruszonej konstrukcji budynku pozbawimy go filarow,a te sa wlasnie w podziemiach,budynek moze sie zawalic. Tylko same z siebie nie mogly raczej ulec zniszczeniu...
swirus Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 (wylane paliwo lotnicze) stwierdzi ze budynek nie mogl sie zawalalic.Ba, dwa w podobny sposob, wlasnie to zakrawa na cud Ja wiem, ja ! To paliwo to od polskiego chłopa ze stodoły i dlatego wytopiło stal Poza tym nie trzeba być inżynierem sami się przyznali ze budynek obliczono na walnięcie samolotem (prawie takim samym tylko z mniejszą ilością paliwa). A jeszcze jedno ! Amerykanie są zdolni wpasowali boeinga 757 w dziurę mniejsza od kadłuba :rotfl:
paniol2005 Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 Wg filmu temperatura wynosila ok 800stC-w tej temperaturze stal sie nie topi
krzysiek w Opublikowano 11 Lutego 2008 Opublikowano 11 Lutego 2008 paliwo to od polskiego chłopa ze stodoły i dlatego wytopiło stal Chodzi o ta fabryke fajerwerkow z Polanicy Zdrój :devil: :devil: :devil: A jeszcze co do filmu to mozna by pogadac z gosciami z Teraz My,by zaprosili ambasadorów USA i pokazali im w programie fragmety tego filmu,lub porozmawiali o WTC kozystajac z wiedzy z filmu... A co do rzadu swiatowego to Jakis chłop (nie pamietam kto ale skoro przepowiedział 1sza i 2ga wojne swiatowa to musi byc dobry) przepowiedział ze ZSRR ma sie odrodzic w 2010r. I co??/ Byłe panstwa sa tak slabe ze pewnie sie przylacza ponownie,wszystko na wskazuje... I ciekawi mnie jak ruski sie pogodza z amerykancami... ALE Pamietajny...Nostradamus przepowiedział 3cia wojne swiatowa :| Miejmy nadzieje ze sie za duzo discovery naogladalem
mieczotronix Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Chodzilo tu glownie o dobranie sie do zloz ropy w afganistanie. A jesteś pewien tego twierdzenia, bo całośc teorii praktycznie na tym opierasz?? Te filmy prezentują temat trochę w zbyt sensacyjnym tonie, nie mniej jednak naświetlają pewne fakty z nieco innej strony, co pobudza do zgłębiania tematu. Kolega się rypnął. Nie chodziło o złoża ropy w Afganistanie, ale o możliwość zbudowania rurociągu ciągnącego ropę z Turkmenistanu i chyba Azerbejdżanu przez Afganistan nad Ocean Indyjski. Amerykanie już prawie się dogadali z Talibami (których sami stworzyli w latach 80-tych), ci się jednak zbiesili i zaparli, więc w ciągu kilku miesięcy dwa samoloty walnęły w WTC, a potem wybuchła wojna z Afganistanem Poważniejsze linki (w jęz. angielskim) http://globalpolicy.igc.org/wtc/analysis/2002/0102lmd.htm http://www.slate.com/?id=2059487
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.