Fijey Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zakupiłem taki model kpl. od kolegi: http://www.ef3m.pl/1188,sbach-300-3d-arf-50cc-v3-czerwony-bialy-niebieski-xi-2012.html Jak dobrze sprawdziłem to miał zamontowane jakieś tandetne serwa spring na których boję się latać, teraz pytanie o jakich parametrach zastosować serwa i jakiej firmy aby dawały sobie dobrze radę w tym modelu? Zostały mi z poprzedniego yaka hitec-a o symbolach: HS-645MG 1 szt. HS-625MG 2szt. HS-5625MG 2szt. Czy z tych coś wybiorę do sbacha? oczywiście oprócz przepustnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Koledzy czy może ktoś się wypowiedzieć w temacie, bo nie wierzę że nie wiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Hi, do tej wielkości wszyscy dają w tej chwili jednak serwa cyfrowe ok 10kg na SW,L i ok 20kg na SK . Jestem właśnie na etapie przeglądania wątków z budowy SBACHA 342, którego zakupiłem w HK i mogę powiedzieć, że z tych tańszych opcji to HS-5685MH, HS-5645MG, na kierunek -HS- 7955 (HS-7956). Z tego co masz to możesz zamontować pozycję 3 na lotki, 2 na gaz a na ogon nowe serwa - to tak na początek. U mnie się sprawdzi bo nie latam extermalnego 3D, jeżeli w ogóle to co latam jest 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dziekuję za odpowiedź, tak się zastanawiam nad savox-em, dużo ludzi chwali te serwa. Chyba zostawie na lotki Hitec-a a na ogon pójdzie Savox, a jak starczy pieniążków to i lotki w savoxa ubiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 witam!to raczej rozsądne podejście.proponowałbym ci jeszcze popatrzeć w ofercie serw XQ POWER.są to naprawdę dobre serwa cyfrowe w dobrej cenie. do mojej EXTRY 260 2,2m zakupiłem takie serwa na lotki : http://www.ebay.com/itm/140987378851?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Faktycznie dobre serwa i tańsze od savoxa, na 5 sztukach mozna trochę zaoszczędzić. Kupowałeś z ebaya? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 takie serwo kupiłem od kolegi a drugie do pary kupiłem na ebay właśnie z tego linku.przyszło po ok 2 tygodniach.jedynym mankamentem może być to że serwo przyszło zapakowane w woreczek foliowy a nie w oryginalne pudełko.myślę że jeśli zamówi się większą ilość tych serw to wtedy przyjdą już w oryginalnych pudełeczkach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Arek śliczny ten Sbach.. Andrzej poleca Ci dość fajne serwa ,mam sam i po prawie 3 sezonach pracują całkiem przyzwoicie bez powiększających się luzów i tp Jeśli nie na ebayu to w sds hobby jest ich sporo do wyboru http://www.sdshobby.com/servos-xqpower-c-3050_2560_2567.html?zenid=29bd25861b9fa34db3bbec1f607f4b1f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tak się zastanawiam bo nigdy nie kupowałem poza granicami PL, wiem że mogę trochę zaoszczędzić. W sumie to troszkę drożej wyjdzie ale na miejscu i bezstresowo,,,zobaczymy muszę popytać u nas ile taki zestaw będzie kosztował, no chyba że ktoś będzie coś zamawiał to chętnie podłącze się do zamówienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Szczerze to nie musisz się obawiać niczego szczególnego przy sprowadzeniu kompletu serw . Sklep pewny,wielokrotnie sprawdzony.Kwestią jest co potrzebujesz ,czy to się opłaca łącznie z przesyłką,czy czas dostawy ok 1-2 tyg. Ci odpowiada. Vat od tak małych paczek praktycznie nie istnieje... Raczej niechętnie ktoś zabierze Ci do wspólnego zamówienia taki komplecik.Rośnie waga,cena przesyłki ,prawdopodobieństwo czepiania się celników Posiadając konto Paypal (i środki na nim) oraz będąc zarejestrowany w sklepie to naprawdę średnio ogarnięty człowiek robi taki zakup w 60 sekund . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 To mnie przekonałeś, po weekendzie zrobię zamówienie, jak dostanę serwa to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ostatnio serwa zamawiał kolega, początkujący modelarz w zakresie modeli benzynowych i po krótkim instruktarzu dokonał zakupu, a niedawno informował mnie iż bezproblemowo serwa dotarły do domu. Oczywiście trzeba zrobić kalkulację, czy danej rzeczy nie ma w Polsce w zbliżonej/niewiele wyższej cenie i jeśli wychodzi znaczna różnica to warto zamawiać .Z reguły w świecie większość modelarskich rzeczy ma cenę "przez pół" więc warto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Nie mogłem już się doczekać i wybór padł na savoxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Jaki model/typ serv, gdzie i za ile je kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Serwa kupione w Modelemax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi