mazur Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Witam. W ST 40 jeszcze produkcji włoskiej mam nieszczelne łożysko na wale. Czy są jakieś sposoby na uszczelnienie, jeżeli nie gdzie można kupić takowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Co rozumiesz pod pojęciem "nieszczelne" łożysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Wymienić na łożysko z dobrym uszczelniaczem (pewnie chodzi o przednie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Tak tylko że przepuszczanie przez to łożysko pewnej ilości oleju to norma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Co rozumiesz pod pojęciem "nieszczelne" łożysko. Chodzi o łożysko przy piaście śmigła. Np. zaleję garzdziel gaźnika paliwem i pojawiają się krople paliwa. Samo paliwo nie jest problemem ale silnik chodzi jak chce. Prawdopodobnie nieszczelne łożysko powoduje dostawanie się "lewego" powietrza do silnika i stąd kłopoty z pracą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Wymienić na łożysko z dobrym uszczelniaczem (pewnie chodzi o przednie) Gdzie kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 zapytaj sie w wimarexie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Nie znam sklepów z łożyskami w Twoim regionie. W Warszawie coś by się znalazło. Ja zakładam japońskie łożyska np. nachi lub ezo, dobierz sobie odpowiedni rozmiar i zwróć uwagę na to jakie obroty są dopuszczalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Ja zakładam japońskie łożyska np. nachi lub ezo, dobierz sobie odpowiedni rozmiar i zwróć uwagę na to jakie obroty są dopuszczalne. Jakie uszczelnienia w silnikach mają te łożyska metalowe czy gumowe? Czy mógłbyś podać jakieś namiary na te sklepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Ja kupowałem z uszczelniaczem gumowym, chociaż znam przypadki zakładania uszczelniacza metalowego. Oczywiście z jednej strony uszczelniacz należy zdjąć. W Warszawie kilka sklepów z łożyskami (nachi, ezo, skf) jest na ul Jaktorowskiej niedaleko ul Towarowej, ale z pewnością znajdziesz coś w swojej okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Ja kupowałem z uszczelniaczem gumowym, chociaż znam przypadki zakładania uszczelniacza metalowego. Oczywiście z jednej strony uszczelniacz należy zdjąć.W Warszawie kilka sklepów z łożyskami (nachi, ezo, skf) jest na ul Jaktorowskiej niedaleko ul Towarowej, ale z pewnością znajdziesz coś w swojej okolicy. Dzięki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.