Jump to content

Super Tigre 40 - nieszczelne łożysko na wale.

mazur

Recommended Posts

Posted

Witam.

W ST 40 jeszcze produkcji włoskiej mam nieszczelne łożysko na wale.

Czy są jakieś sposoby na uszczelnienie, jeżeli nie gdzie można kupić takowe.

Pozdrawiam

Posted
Co rozumiesz pod pojęciem "nieszczelne" łożysko.

Chodzi o łożysko przy piaście śmigła. Np. zaleję garzdziel gaźnika paliwem i pojawiają się krople paliwa. Samo paliwo nie jest problemem ale silnik chodzi jak chce. Prawdopodobnie nieszczelne łożysko powoduje dostawanie się "lewego" powietrza do silnika i stąd kłopoty z pracą.

Posted
Wymienić na łożysko z dobrym uszczelniaczem (pewnie chodzi o przednie)

Gdzie kupić?

Posted

Nie znam sklepów z łożyskami w Twoim regionie. W Warszawie coś by się znalazło. Ja zakładam japońskie łożyska np. nachi lub ezo, dobierz sobie odpowiedni rozmiar i zwróć uwagę na to jakie obroty są dopuszczalne.

Posted
Ja zakładam japońskie łożyska np. nachi lub ezo, dobierz sobie odpowiedni rozmiar i zwróć uwagę na to jakie obroty są dopuszczalne.

Jakie uszczelnienia w silnikach mają te łożyska metalowe czy gumowe?

Czy mógłbyś podać jakieś namiary na te sklepy.

Posted

Ja kupowałem z uszczelniaczem gumowym, chociaż znam przypadki zakładania uszczelniacza metalowego. Oczywiście z jednej strony uszczelniacz należy zdjąć.

W Warszawie kilka sklepów z łożyskami (nachi, ezo, skf) jest na ul Jaktorowskiej niedaleko ul Towarowej, ale z pewnością znajdziesz coś w swojej okolicy.

Posted
Ja kupowałem z uszczelniaczem gumowym, chociaż znam przypadki zakładania uszczelniacza metalowego. Oczywiście z jednej strony uszczelniacz należy zdjąć.

W Warszawie kilka sklepów z łożyskami (nachi, ezo, skf) jest na ul Jaktorowskiej niedaleko ul Towarowej, ale z pewnością znajdziesz coś w swojej okolicy.

Dzięki.

Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.