Marcin K. Opublikowano 24 Grudnia 2006 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam, dzis zdecydowałem sie opisać mój szybowiec. Jest to model (rc tartak)Graupner'a o nazwie Filou 2. Model jest sterowany sterem kierunku i wysokości no i jest możliwość zamontowanie silnika spalinki na wieżycce o poj. 2.5-4 ccm a wiec jeszcze sterowanie obrotami silnika. Model jest pokryty balsą 1.5 mm bo ieumiem jeszcze oklejać folia a na tym modelu ine chciałem sie uczyć. Tu zdięcie ze szlifowania kadłuba a tutaj ze skrzydłem(niezwracajcie uwagi na żebra jak kupiłem szybola skrzydło było zrobione dzis jest ono poprawione) Później wstawie fotki skączonego modelu bo narazie niemam aparatu. Pozdrawiam
Piotrek_F3J Opublikowano 24 Grudnia 2006 Opublikowano 24 Grudnia 2006 No czekam na fote skonczonego modelu ! czym go obkleiłes ? samą balsą ? PS. nie zapomnij o fotce akrofrista !
ertman_176 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Kadłub az błaga o bezszczotke - prosta sprawa - dokładasz firewala z przodu, silnik na krzyzaku i smigło - nawet nie musi byc składane ...
Marcin K. Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2006 Szybowiec okleiłem balsą i na to taśma pakowa wyszło (moim zdaneim) zajefajnie, model oblatam koło wakacji bo troche sie będzie zbierać na radio Flash 5:D P.S. jak bede miał skączonego akrofirsta to napewno go tutaj opisze:) a i zapomniałem wcześniej dopisać: model ma 145cm rozpietości i ok 100cm długości waga to bez wyposarzenia 505g chyba zmieszcze sie w przewidywanych 700g
Marcin K. Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nadszedł czas na wklejenie fotek skączonego modelu(w 99%). Kokpit został jeszcze do zrobienia, narazie brak funduszy na wykączenie:/ Oprucz zbierania kasy na wykacznie modelu zbieram również na radio. Mam nadzieje że nirozbije modelu w pierwszym locie:D A teraz Ja całej okazalości:Doraz model:
Piotrek_F3J Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 modelik ładny jak na pierwszy raz ciekawe jak bedzie latał...musze to zobaczyc na własne oczy wiesz juz z czego robisz kabinke ? pozdro
Marcin K. Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Kabinka bedzie z butelki PET tylko narazie niemam materiałów do budowy(chodzi o kopyto). Potaram sie także kupić jakiegoś pilota(bo kto mi bedzie pomagał jak strace kątrole:D)oczywiście ze styro zalezy mi na małej wadze:)
ertman_176 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Super tylko szkoda że bez silnika ... narazie ... :twisted:
Marcin K. Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Silnik zrobie na wieżycce wątpie czy to bedzie spalinka bo bedzi kiepsko z paliwem, bardziej kusi mnie zastosowanie bezszczotki którą aktualnie robie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.