Marcin K. Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam, dzis zdecydowałem sie opisać mój szybowiec. Jest to model (rc tartak)Graupner'a o nazwie Filou 2. Model jest sterowany sterem kierunku i wysokości no i jest możliwość zamontowanie silnika spalinki na wieżycce o poj. 2.5-4 ccm a wiec jeszcze sterowanie obrotami silnika. Model jest pokryty balsą 1.5 mm bo ieumiem jeszcze oklejać folia a na tym modelu ine chciałem sie uczyć. Tu zdięcie ze szlifowania kadłuba a tutaj ze skrzydłem(niezwracajcie uwagi na żebra jak kupiłem szybola skrzydło było zrobione dzis jest ono poprawione) Później wstawie fotki skączonego modelu bo narazie niemam aparatu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 No czekam na fote skonczonego modelu ! czym go obkleiłes ? samą balsą ? PS. nie zapomnij o fotce akrofrista ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Kadłub az błaga o bezszczotke - prosta sprawa - dokładasz firewala z przodu, silnik na krzyzaku i smigło - nawet nie musi byc składane ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Szybowiec okleiłem balsą i na to taśma pakowa wyszło (moim zdaneim) zajefajnie, model oblatam koło wakacji bo troche sie będzie zbierać na radio Flash 5:D P.S. jak bede miał skączonego akrofirsta to napewno go tutaj opisze:) a i zapomniałem wcześniej dopisać: model ma 145cm rozpietości i ok 100cm długości waga to bez wyposarzenia 505g chyba zmieszcze sie w przewidywanych 700g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nadszedł czas na wklejenie fotek skączonego modelu(w 99%). Kokpit został jeszcze do zrobienia, narazie brak funduszy na wykączenie:/ Oprucz zbierania kasy na wykacznie modelu zbieram również na radio. Mam nadzieje że nirozbije modelu w pierwszym locie:D A teraz Ja całej okazalości:Doraz model: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 modelik ładny jak na pierwszy raz ciekawe jak bedzie latał...musze to zobaczyc na własne oczy wiesz juz z czego robisz kabinke ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Kabinka bedzie z butelki PET tylko narazie niemam materiałów do budowy(chodzi o kopyto). Potaram sie także kupić jakiegoś pilota(bo kto mi bedzie pomagał jak strace kątrole:D)oczywiście ze styro zalezy mi na małej wadze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Super tylko szkoda że bez silnika ... narazie ... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Silnik zrobie na wieżycce wątpie czy to bedzie spalinka bo bedzi kiepsko z paliwem, bardziej kusi mnie zastosowanie bezszczotki którą aktualnie robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.