Skocz do zawartości

Powrót po latach... szukam wsparcia [Warszawa]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po 35 latach wracam do modelarstwa.

Zadanie domowe odrobiłem, przez miesiąc po cichutku czytałem forum i oglądałem co się da w sieci.

Ale teraz szukam wsparcia. Bo ja z innej bajki jestem, przygodę z modelarstwem zakończyłem w 1978 roku i odczuwam braki w wiedzy technologicznej. Chętnie pomacałbym modele wykonane dziś, zadałbym parę pytań dotyczących materiałów i technologii.

Więc jeśli ktoś z kolegów z Warszawy i okolic chciałby podzielić się wiedzą, to ja chętnie odwdzięczę się browarem albo czymś mocniejszym.

Pozdrawiam serdecznie,

Tomek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Ja aktualnie przeprowadzam sie do warszawy wiec gdyby kolega był chetny to mozna cos porozmawiac. Modele trzymam narazie w deblinie ale wiedza sie chetni epodziele

Opublikowano

Ja z chęcią również bym rozszerzył swoją wiedzę w dobrym towarzystwie bo z przygodę z RC dopiero zaczynam. Jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko :-)

Cały czas się zbieram aby wpaść na Zamiejską do Pana Mariana ale zawsze robota krzyżuje mi plany :-

~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~

Opublikowano
Na Zamiejską ? Na Targówku ???

Dokładnie :-)

~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hmmm dość "dawno" mnie nie było tu na forum ale widzę że z Tomkiem łączy mnie coś "więcej" niż modelarstwo ;) Ta znajoma postać którą się "gdzieś" widziało :)

Mam nadzieję że niedziela dopisze pogodowo i uda się polatać popołudniem na Pałacowej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To i ja się dołączę.

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś przyjrzał się szczątkom mojego Pioneera i podpowiedział czy sklejać, czy wymienić. Poza tym fajnie byłoby gdyby ktoś zrobił pierwszy oblot i ewentualnie doradził w lataniu.

Na Pałacową trzeba się umawiać wcześniej, czy po prostu można jechać...?

Opublikowano

Witam, na Pałacowej dawno nie byłem z powodu urośnięcia moich modeli :), po prostu nie dało by rady nimi bezpiecznie wylądować bez dreszczyku emocji :unsure:, ale w każdy wekend to jest tam kilku do kilkudziesięciu modelarzy z najróżniejszymi wynalazkami, jeśli masz ochotę i czas to będę najprawdopodobniej jeszcze jutro lub po jutrze z moim planktonem w godzinach popołudniowych. Ogólnie nie trzeba się umawiać jedynie mieć na uwadze pilotów paralotni, to oni dzierżwią de facto ten kawałek łąki i miej ich na uwadze. B)

Opublikowano

Witam, na Pałacowej dawno nie byłem z powodu urośnięcia moich modeli :), po prostu nie dało by rady nimi bezpiecznie wylądować bez dreszczyku emocji :unsure:, ale w każdy wekend to jest tam kilku do kilkudziesięciu modelarzy z najróżniejszymi wynalazkami, jeśli masz ochotę i czas to będę najprawdopodobniej jeszcze jutro lub po jutrze z moim planktonem w godzinach popołudniowych. Ogólnie nie trzeba się umawiać jedynie mieć na uwadze pilotów paralotni, to oni dzierżwią de facto ten kawałek łąki i miej ich na uwadze. B)

Tak się nieśmiało zapytam to czym ty latach?

Co do łąki to wydawało mi się ze to modelarze mogą tam latać a laralotniarze latają na dziko...

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Pamiętam ten wątek ale nie pamiętałem do końca co tam wolno na czego nie. Zapamiętałem najważniejsze że przestrzenią trzeba się dzielić z głową i rozsądkiem :-)

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.