jogi99 Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Takie pokrycie stosowało sie już w latach 60-siatych. Tkanina to batyst. Naprężenie uzyskuje sie dzieki pokryciu cellonem Żadna opalarka !!! Poczytaj i dopiero pisz ! Poczytaj: http://www.alehar.aplus.pl/artykuly_wicherek_cz3.html
elektronik-adam Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 Tkaninę przyklejam do listewek cellonem po czym naciągam żelazkiem i cellonuje całość.
cyrax_ojz Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 nie wprowadzaj w błąd bo to żaden batyst tylko zwykła podszewka na 100% syntetyczna i jak najbardziej można ją potraktować termicznie w celu naprężenia oczywiście w granicach rozsądku
elektronik-adam Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Opublikowano 15 Lutego 2014 Zakupiłem sobie regulator napięcia z wyłącznikiem i pakietem do tego drewniane śmigło i kołpak da rade ?
elektronik-adam Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Opublikowano 21 Marca 2014 żeby nie było że nic nie zrobiłem kadłub jest już pokryty 1 warstwą podkładu doszło kilka pierdół do skrzydeł i całość stoi już na pływakach mało miejsca w mieszkaniu następne zdjęcia może będą już na zewnątrz. Mocowanie pływaki kadłub będzie jeszcze wzmocnione przez 4 listwy
Depesz Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Widzę, że kolega z Bielska. Wiem, że macie w okolicy akweny, ale ja zapraszam do Terlicka, 9km od Cieszyna i mam dla Twojego bobra towarzystwo. A jeśli chodzi o regulator napięcia, to w przypadku wodnosamolotu ja rezygnuję z kolejnej rzeczy, której woda może zaszkodzić i stosuję zwykły pakiecik NiMh 1600mAh. Wystarczy kropla wody i masz po sterowaniu. Widziałem takie przypadki.
elektronik-adam Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Opublikowano 30 Marca 2014 Boję się jeszcze lotów na wodzie dlatego do pływaków chcę dorobić te koła chowane docelowo będzie latać z trawki woda tylko okazjonalnie jak duży jest twój dhc?
kesto Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Skoro chcesz latać głównie z trawy, to daj sobie spokój z pływakami. Zrób go na kołach, a pływaki - oddzielnie jako opcja jak to sam nazwałeś - okazjonalna. Bez sensu jest latać z trawy na pływakach z chowanymi kołami.
krzysiek.riese Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Przemku masz na myśli te Terlicko koło którego zginęli Żwirko i Wigura?
Depesz Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 Tak, dokładnie tam. Wraz z kolegami dogadaliśmy się z właścicielem jednej plaży i tam możemy sobie latać do woli, nawet nas namawiał do zorganizowanie zawodów "międzynarodowych" Adam, mój Beaver ma 1.9m rozpiętości, powstał z zestawu czeskiej firmy HVP.
krzysiek.riese Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 Przemku jak będziecie kiedyś latać to proszę daj znać na px lub w tym poście prędzej, przyjadę zobaczyć. od dawna mnie korci zbudowanie hydroplanu.
Rekomendowane odpowiedzi