jogi99 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Takie pokrycie stosowało sie już w latach 60-siatych. Tkanina to batyst. Naprężenie uzyskuje sie dzieki pokryciu cellonem Żadna opalarka !!! Poczytaj i dopiero pisz ! Poczytaj: http://www.alehar.aplus.pl/artykuly_wicherek_cz3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Tkaninę przyklejam do listewek cellonem po czym naciągam żelazkiem i cellonuje całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 nie wprowadzaj w błąd bo to żaden batyst tylko zwykła podszewka na 100% syntetyczna i jak najbardziej można ją potraktować termicznie w celu naprężenia oczywiście w granicach rozsądku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Zakupiłem sobie regulator napięcia z wyłącznikiem i pakietem do tego drewniane śmigło i kołpak da rade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 żeby nie było że nic nie zrobiłem kadłub jest już pokryty 1 warstwą podkładu doszło kilka pierdół do skrzydeł i całość stoi już na pływakach mało miejsca w mieszkaniu następne zdjęcia może będą już na zewnątrz. Mocowanie pływaki kadłub będzie jeszcze wzmocnione przez 4 listwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Widzę, że kolega z Bielska. Wiem, że macie w okolicy akweny, ale ja zapraszam do Terlicka, 9km od Cieszyna i mam dla Twojego bobra towarzystwo. A jeśli chodzi o regulator napięcia, to w przypadku wodnosamolotu ja rezygnuję z kolejnej rzeczy, której woda może zaszkodzić i stosuję zwykły pakiecik NiMh 1600mAh. Wystarczy kropla wody i masz po sterowaniu. Widziałem takie przypadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektronik-adam Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Boję się jeszcze lotów na wodzie dlatego do pływaków chcę dorobić te koła chowane docelowo będzie latać z trawki woda tylko okazjonalnie jak duży jest twój dhc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Skoro chcesz latać głównie z trawy, to daj sobie spokój z pływakami. Zrób go na kołach, a pływaki - oddzielnie jako opcja jak to sam nazwałeś - okazjonalna. Bez sensu jest latać z trawy na pływakach z chowanymi kołami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Przemku masz na myśli te Terlicko koło którego zginęli Żwirko i Wigura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tak, dokładnie tam. Wraz z kolegami dogadaliśmy się z właścicielem jednej plaży i tam możemy sobie latać do woli, nawet nas namawiał do zorganizowanie zawodów "międzynarodowych" Adam, mój Beaver ma 1.9m rozpiętości, powstał z zestawu czeskiej firmy HVP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Przemku jak będziecie kiedyś latać to proszę daj znać na px lub w tym poście prędzej, przyjadę zobaczyć. od dawna mnie korci zbudowanie hydroplanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi