Goju Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam. Sklejam sobie model- telemaster z planów z sieci powiększonych, właściwie już kończę: Rozpiętość:187cm długość kadłuba: 130cm Waga: do lotu wyjdzie około 5,3 kg Silnik: 25ccm z kosy spalinowej Serwa: 3 standard, i 2 do tego jakieś na lotki jeszcze nie wiem jakie ? Tu zdjęcie: Zdjęcia I teraz pytanie czy ma ktoś podobny silnik i czy to się uniesie ? Z wagi mogę zejść z 50 g odchudzając podwozie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rast Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 kolego, spokojnie poleci, ja mam trenerka 2,25m i też latał na takim silniku, waga była duża bo aż 7,5kg. Zbudowany pancernie, żeby wszystko wytrzymał, teraz lata jako elektryk Jakie śmigło zastosujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 polecieć to poleci, ale podwozie to mi się nie podoba i brak wzniosu też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jak odpalacie te silniki? Mój startuje po użyciu wiertarki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Śmigło 16x8 ale wydaje mi się ze skok jest za duży bo ma tak jakby małe obroty, odpalam też na wiertarkę ale myślę, nad silnikiem z wycieraczek, tylko nie wiem czy da rade....Podwozie jest wzmocnione w środku ponieważ ten dural ma grubość 2,5mm i jest za słaby i nie wiem czy kupić grubszy czy tak to zostawić? A wznios no chodziło o prostą konstrukcję myślę, że jakoś lotkami to ogarnę. Mam jeszcze kilka pytań: 1.Odnośnie zasilania bo mam pakiet lipol 1200mah-2s i nie wiem czy go dać z bec'em czy lepiej 4x eneloop 2000mAh? 2. Jakie serwa dać na lotki ? najtańsze redox standard ? 3. Jak połączyć ten popychacz z gaźnikiem ? Zdjęcie: Zdjęcia zalutować czy jakimś klejem zalać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 powinieneś zastosować taką ośkę, która dake możliwość regulacji, bo zaklejanie czy lutowanie na sztywno jej pozbawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 To muszę coś pomyśleć bo takiej ośki nie mam jak tam zamontować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 3. Jak połączyć ten popychacz z gaźnikiem ? Zdjęcie: Zdjęcia zalutować czy jakimś klejem zalać ? Ja mam u siebie zalutowane, tylko trzeba z tej " śrubki" zdrapać nikiel. Swój silnik odpalam rozrusznikiem Hbcośtam do 30cm. Czy Ty okleiłeś fornirem sosnowym to skrzydło? Ja mam podwozie zrobione z drutu 5mm x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Tak fornir sosna, ale nie polecam....Podwozie wcześniej miałem z drutu 3mm x2 ale za słabe było. Ja myślę czym to odpalać bo wkrętarka na akumulator nie daje rady, jedynie wiertarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Przepraszam, że post pod postem, ale mam pytanie odnośnie aparatury a nie chce zakładać nowego tematu. Bo posiadam aparaturę esky 0404 35mhz wiadomo, że to trochę śmieszne żeby na takiej aparaturze latać tym modelem, i dlatego pytanie czy lepiej tą sprzedać i kupić jakąś aparaturę z hobbyking czy lepiej do tej dokupić moduł 2,4 ghz? zastanawiam się nad tym modułem dlatego, że nadajnik jest trochę ciężka i pewnie by mi dodali VAT na granicy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 troszke podwozie możesz przerobić jest za sztywne z tą poprzeczką poziomą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 myślałem, że będzie za sztywne ale nie jest źle śrubki nie są dokręcone teraz do końca a pomiędzy nimi miękka guma i jakas tam amortyzacja jest, tylko co z tą aparatura ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macowca Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Co do apki, to napisz, ile chcesz na nią przeznaczyć. I polecam poprzeglądać tematy w dziale Od Czego Zacząć na temat właśnie doboru aparatur PS. Esky to szajs, wiem, bo sam na niej latałem przez przynajmniej pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Konrad pozioma poprzeczka zawadzi o byle trawke i model na dziób poleci ,śmigła połamiesz przy każdym lądowaniu ,mam aparature 10 kanałową do sprzedania jak cię interesuje to pisz na PW moje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goju Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Aparatura wiadomo jak najtaniej a żeby dobra była, nie mogę szaleć bo do szkoły chodzę i nie mam tyle kasy dlatego myślę nad tą z hk albo tym modułem. A podwozie zobaczę może cos innego wymyśle Co do aparatury esky ja nie mam jej nic do zarzucenia, zasięgu mi ani razu nie brakło odlatywałem jakieś 600m i zero utraty zasiegu dalej nie chciałem bo juz źle widziałem, zakłóceń też brak sam się zdziwiłem tą aparaturą Mam jeszcze pytanie odnośnie zasilania czy pakiet 4 x nimh będzie dobry dla 5 serw standard ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi