robertus Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Postanowiłem kupić sobie tego malucha aby nabrać nawyków w lataniu multicopterami. Kupiłem go w Chinach w sklepie www.banggood.com. Przy okazji kupiłem osłonkę na śmigła i kabelek do ładowania zwykłą ładowarką. Otwieram pudełku a tam - nadajnik - qadzik - komplet zapasowych smigieł - ładowarka na usb -instrukcja (zeskanuję i tu wrzucę) Żeby pokazać jakie to małe Albo nie, jabłko w sumie jest duże Pierwsze ładowanie trwało 35minut prądem 0.2A i załadowało się 120mAh do pakietu 270mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zamontowałem osłony na śmigło Od góry również śmigło jest chronione przez wypustki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Załaczam instrukcję do poczytania instruction manual.pdf i jeszcze takie info important note.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A filmik z lotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Pierwsze próby już były, nagrane po założeniu ochraniaczy. Zbiorę pranie z kaloryferów to coś jeszcze nakręcę. Lata fajnie, stabilnie, ja natomiast gubię się jak zaczynam używać kierunku i bum w ścianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Widzę, że wychodzisz z założenia: "przy suficie jestem bezpieczny" i małymi kroczkami badasz jak quadro się zachowuje? Ja kilka dni temu kupiłem sobie helika v911. Latanie było głównie po ścianach , z tą różnicą że, ja nie mogłem się przyssać do sufitu aby się ratować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Takie tam, pierwsze kroki. Powoli opanowuję zasady. Choć jak widać nie używam często kierunku. http://youtu.be/dXonuO5Btc0 W sumie to sam lata, czasem ma lekki dryft w którąś ze stron, ale idzie to skorygować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Jaki czas lotu na takim pakiecie 270mAh ? Ja od paru dni katuję Blade Nano QX. Jest chyba jeszcze mniejszy, waży 17g RTF i na 1S 150mAh jest 5 min lotu. Ale podobnie stabilny. Elektronika robi połowę roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Mój X4 waży 42gramy z osłonkami na śmigła. Latam ok 5 min do 5:30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Przepraszam - sprostowanie: 5:00 jest na starych Turnigy. Na tym od Blade nowym jest 7:30 - 8:00 jeśli za bardzo nie szalejesz. Sporo waży, tam jest pakiet ze 300 mAh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 270mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Przyszły dzisiaj dodatkowe akumulatorki. Zamówiłem wszystko w ten sam dzień. Akumulatorki przyszły po 41 dniach, w piątek miałem zakładać spór w paypalu. Nowe akumulatorki mają pojemność 380mAh, ważą od 0g do 2g więcej (błąd pomiaru mojej wagi) Czas lotu wydłużył się do 7:30 - 8:00 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helihouse Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Dla porównania z hubsanem posiadam małego quada Ladybird V2, używam od jakiegoś czasu podobnie jak robertus li-po 3,7V 380mAh 25C ważą około 12g (waga analogowa- możliwy błąd pomiaru) w stosunku do standardowych 240mAh można odczuć lekką ociężałość podczas lotu ale za to czas fruwania to minimum 6:00 minut, max 8:00. Miałem kilka takich i z powodzeniem nadaje się do latania wewnątrz/zewnątrz, nawet przy normalnym wietrze (bez przesadnej prędkości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Polatałem trochę na zewnątrz, nawet na wietrze daje radę, ale trzeba przełączyć tryb na expert. W normal są za małe pochylenia wirników aby oprzeć się wiatrowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Jeszcze szybki wyskok wieczorkiem. Ledy pozwalają na orientację guada i latanie wieczorem nie sprawia problemów. http://youtu.be/ZpgsS1Ni36Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 O dziwo Hubsan dźwignął 18 gramowa kamerkę Y3000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Chciałem ładować 5 baterii poprzez kabelek http://www.banggood.com/Wholesale-Walkera-Hubsan-X4-1-To-5-Balance-Charging-Cable-For-3_7V-Battery-p-68437.html ładowarką tylko jak mam ustawić ładowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Napięcie 1S Prąd 5razy 1C, lub analogicznie ile masz podpiętych baterii. Wszystkie muszą być takie same. Czasem, żeby przyśpieszyć, daje dla jednego więcej niż 1C, np; 1.2C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Poleciałem wysoko i chciałem zrobić swobodne spadanie z wyhamowaniem ale quadzik fiknął kozła i pacnął w ziemię do góry nogami, żadnych strat tylko przestawił mu się rewers prawo-lewo a w apce nic nie ma, żeby to skorygować. Zna ktoś jakiś sposób na tą niedogodność, czy obraził się na mnie na amen :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Przyciśnij prawy drążek 1 sekundę aż pojawi sie napis SE a potem trymerkiem przestaw kropke na lotkach na drugą stronę. Zatwierdź znowu przytrzymując dłużej. To tyle Strona 10 w instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi