Diakon Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam . Potrzebowałbym informacji o sprzęcie - jakimś tanim (jak najbardziej) i możliwie dobrym. Krótko mówiąc, jakie małe kamerki, i skąd je by kupić. Na pewno coś by było na allegro - ale nie wiem za bardzo za czym się rozglądać. Chodzi mi o sprzęcik typu: wkładam do modelu, mocowanie nawet na taśmę (lub inne proste), po locie wyjmuję, a w domu podłączam pod kompa i bez problemów zgrywam (w senie: "normalne" formaty, itd.). Pomożecie? 8)
Tomisław Piotr Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Chcesz robić filmy z powietrza czy sterować modelem, posługując sie obrazem z kamery na pokładzie. To duża różnica. W tej drugiej ewentualności Peter jest ekspertem.
Ładziak Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Tomek, pewnie chodzi o to pierwsze :-) : Chodzi mi o sprzęcik typu: wkładam do modelu, mocowanie nawet na taśmę (lub inne proste), po locie wyjmuję, a w domu podłączam pod kompa i bez problemów zgrywam (w senie: "normalne" formaty, itd.). Sam chętnie "podepnę" się pod pytanie Dakona, bo może coś nowego pojawiło się w tej materii.
Diakon Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Opublikowano 16 Lutego 2008 Chodzi mi o to, że wkładam gdzieś kamerę do modelu, normalnie sobie latam modelem tu i ówdzie, kończę lot, a później na kompie w domu (lub na wyświetlaczu kamerki - o ile posiada) oglądam jak wyszło . Czyli na podobnej zasadzie jakbym włożył do modelu np: cyfrówkę, komórkę, tylko że w tym wypadku przy niefortunnym krecie byłyby większe straty .
-arek- Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Może kamerka FlyCamOne2? Więcej na jej temat w: tanio i dobrej jakosci...
Peter Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Diakon, dziekuje ze skorzystales z takiej formy,czyli forum. Tak jak mowilem,wiecej uzytkownikow,wiecej opcji/pomyslow. Tak jak Tomek pisze sa to dwie rozne sprawy-zapis jak leci czy sterowac na podgladzie. Jesli zapis w znosnej (dla mnie) jakosci, a to pojecie subiektywne,jak do tej pory wyczailem tylko jeden aparacik. Tutaj jest szerszy opis http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4818&postdays=0&postorder=asc&start=15 Biorac pod uwage cene/jakosc filmu to juz jest poprawnie.Tutaj przykladowy filmik z tego wynalazku http://www.stage6.com/user/Kamera_Petera/video/2040841/ Inne rozwiazania,jak np.kamerka FlyCamOne2? tez ma swoje zalety. Waga,gabaryty/porecznosc. Na tym etapie jeszcze nie moge powiedziec Ci wprost-to kup, gdyz musialbys doprecyzowac , co tak naprawde oczekujesz,biorac pod uwage koszty. Jak juz wyklaruje sie to zagadnienie,po drodze na pewno inni uzytkownicy zaprezentuja swoje kamerki,a wybor jak zwykle nalezy do Ciebie.
Leda_g Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Tutaj http://www.mustekdirect.com/buymustekdirect/catalog/product_info.php?cPath=17&products_id=64&osCsid=dbb49aa7c798fd812f507cd5d40c8e28 podobne to tego które kupiłem na allegro za 10zł. Do tego karta pamięci na 4GB i mam 2godziny filmu.
Diakon Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Opublikowano 16 Lutego 2008 Chodzi mi po prostu o cos prostego. Jakość - żeby było cos widać. Przy 640x480 z cyfrówki to poiwiedzmy dla mnie wystarczająco w zupełności. Cena - maks. 100zł. Nie jestem w temacie, ale tak sobie myślę, że idzie kupić jakąś chińską kamerkę do tej ceny? Póki co na allegro wyczaiłem taką mini kamerę o nazwie Technaxx C1, jej cena oscyluje około 100zł, jednak nie wiem czy to by sie nadawało - rozmiar wideo- 240x320 pikseli. Nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale obawiam sie że za mało. Linka nie daję, bo za parę dni oferty wygasną, wiec lepiej skorzystać z wyszukiwarki allegro . **************** Edycja: Leda_g, pisaliśmy razem. To coś podobnego co na allegro pisałem powyzej. Aha - nie chcę brać pod uwagę zakupów zza granicy!
Leda_g Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 Wpisz w www.ebay.pl w wyszukiwarce LCD DV Digital Camcorder i ustaw wyszukiwanie hongkog i masz za 60zł kamere video Edycja: Nie widziałem twojego postu bo pisałem. Mam taką kamerkę i jeszcze jej nie sprawdzałem. To szukaj taniego aparatu na allegro i odciąż go z niepotrzenych rzeczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.