Ejdzjan Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam, Chciałem pochwalić się moim pierwszym Old Timerem. Model zacząłem budować już dość dawno trochę podłubałem przy nim i odstawiłem do leżakowania.Ale przyszedł czas i chęci postanowiłem go dokończyć.Dlatego też nie dałem relacji na forum z budowy.W modelu brakuje tylko zamontować podwozie i można oblatać. Zbudowałem go pod silnik elektryczny. Konstrukcja balsowo,sklejkowa rozpiętość modelu (120cm). Podaje plan do wglądu Flying_Aces_Stick_60in_Skystone.pdf Kilka fotek: Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ale fajny dziwoląg. Jak ze sztywnością kadłuba w płaszczyźnie pionowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Też o to chciałem zapytać. Taki ninimalistyczny ten kadłub. No, ale to oldtimer! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Kadłub jest w miare sztywny. Kratownica jest balsowa a cała rama jest z doś gróbej balsy tak jak było na planie a do tego zeby usztywnic ta nietypową konstrukcje brzegi kadłuba są zalemalowane cienka balsa 1mm i przesączone CA noi dodatkowo dorobiłem te trójkąty które tak samo troszke wzmacniaja cały kadłub. Ogólnie wszystko wyjdzie w czasie oblotu i jak bedzie sie zachowywać taka konstrucja. Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi