Ejdzjan Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam, Chciałem pochwalić się moim pierwszym Old Timerem. Model zacząłem budować już dość dawno trochę podłubałem przy nim i odstawiłem do leżakowania.Ale przyszedł czas i chęci postanowiłem go dokończyć.Dlatego też nie dałem relacji na forum z budowy.W modelu brakuje tylko zamontować podwozie i można oblatać. Zbudowałem go pod silnik elektryczny. Konstrukcja balsowo,sklejkowa rozpiętość modelu (120cm). Podaje plan do wglądu Flying_Aces_Stick_60in_Skystone.pdf Kilka fotek: Pozdrawiam Adrian
Callab Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 Ale fajny dziwoląg. Jak ze sztywnością kadłuba w płaszczyźnie pionowej?
krankor Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 Też o to chciałem zapytać. Taki ninimalistyczny ten kadłub. No, ale to oldtimer!
Ejdzjan Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 Kadłub jest w miare sztywny. Kratownica jest balsowa a cała rama jest z doś gróbej balsy tak jak było na planie a do tego zeby usztywnic ta nietypową konstrukcje brzegi kadłuba są zalemalowane cienka balsa 1mm i przesączone CA noi dodatkowo dorobiłem te trójkąty które tak samo troszke wzmacniaja cały kadłub. Ogólnie wszystko wyjdzie w czasie oblotu i jak bedzie sie zachowywać taka konstrucja. Pozdrawiam Adrian
Rekomendowane odpowiedzi