Rafal B. Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Ja zrobiłem sobie taką oto przedłużkę. Z jednej strony zakończona goldami takimi jakie są w pakiecie a z drugiej strony konektorem typu T. Co do ładowania: Ładowarkę podpinasz pod zasilacz. Do kabli głównych (plus i minus) podpinasz pakiet. I potem podpinasz wtyczkę balansera do ładowarki. W menu wybierasz pakiet li-pol. Do wyboru masz 3 funkcje ładowania: zwyczajne ładowanie (pisze Charge), szybkie ładowanie (pisze Fast Charge) i ładowania z balansowaniem. Po wybraniu którejś z tych opcji ustawiasz prąd ładowania czyli w tym wypadku 2,2 A (pojemność akku wyrażona w mAh podzielona przez 1000). I ustawiasz ilość ogniw 3 (napięcie 11,1). Przed rozpoczęciem ładowania ładowarka sama sprawdzi czy dobrze ustawiłeś ilość cel i prosi o potwierdzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy1212 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Dziękuję za cenne i szczegółowe wskazówki, szczególnie co do procesu ładowania LiPola. Oczywiście skorzystam z nich w odpowiednim czasie. Na razie jestem na etapie gromadzenia całego wyposażenia do Katany MD. Główne elementy składowe już mam, ściągam tylko jeszcze jakieś niezbędne drobiazgi. Powoli składam model w całość oraz pilnie trenuję pilotaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy1212 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czy ktoś wie może, czy w tej ładowarce istnieje możliwość włączania i wyłączania sygnalizacji dźwiękowej przy osiągnięciu pełnego naładowania LiPola, czy też przy błędach podczas ładowania? Zaznaczam, że dźwięk początkowy podczas włączania zasilania do ładowarki jest słyszalny, natomiast przy zakończeniu ładowania (FULL) - cisza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czy ktoś wie może, czy w tej ładowarce istnieje możliwość włączania i wyłączania sygnalizacji dźwiękowej User setup - Buzzer - On. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy1212 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 User setup - Buzzer - On. Dzięki Leszku - WYKONANE - działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.