Zefel82 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Hej. Jakiej pojemności pakiet dobrać do Sky Surfera 2000 przy załeżeniu, że będę latał bez sprzętu fpv z naciskiem na lot szybowy (choć nie tylko). Chciałbym żeby lot trwał możliwie jak najdłużej. Czy te pakiety z abc-rc ABC POWER NANO TECH lipol są warte uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja latam na Turnigy 2200, ale i tak musiałem użyć dołączonego do modelu balastu do wyważenia, więc można użyć większego aku (2600 ?) i zrezygnować z obciążenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefel82 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 a ile czasu na takim pakiecie latasz? Oczywiście pytam o średni czas, bo wiem że zależy to od tego ile się szybuje, ile silnik chodzi na maksa itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Jeżeli na 3s to śmiało można założyć 5000 ah a ciężarki do wyważenia oddać na złom. Ja latam na 2x2200 i ustawiam je w zależności od wyposażenia jakie zabiera, tu ustawione jeden na drugim, ten pierwszy maksymalnie na dziób (trzeba trochę wyciąć pianki) a przy takim ustawieniu w miejsce kabinki wiezie kamerę ważącą ponad 100g Tak, że możliwości wożenia prądu są prawie nieograniczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefel82 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 ok. Ale jak długo będzie trwał lot na pakiecie około 2500mAh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Włóż 5000 mAh i prędzej Ci się znudzi niż zabraknie prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefel82 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 hehe, ok. Postaram się kupić jak największy mieszcząc się w założonym budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Na nowym aku 2200 latałem ( grzecznie ) ok. 30 min zimą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefel82 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tu. Zakupiłem w końcu Sky Surfer 2000 2-T. W sklepie ABC-RC zapewniono mnie, że skrzydła są mocowane za pomocą śruby. Za Chiny nie wiem jak to zrobić i gdzie niby tę śrubę mam wkręcić! Skrzydła są składane na puzzle. Mam kilka swoich pomysłów jak je zablokować, ale nie widzę rozwiązania, o którym mówi sklep. Macie jakiś sprawdzony sposób, przecież samo złożenie tych puzzli nie wytrzyma. Włóż 5000 mAh i prędzej Ci się znudzi niż zabraknie prądu. Za Twoją namową kupiłem 4200mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Te puzle są bardzo skuteczne, co jakiś czas jak się wyrobią wkładam je do gorącej wody i trzymają na medal, pakiet 4200 wyważy Ci model bez wożenia zbędnego balastu. Powodzenia w lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefel82 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 dzięki Mógłbyś napisać więcej o tym sposobie naprawy pianki przez moczenie w gorącej wodzie? Czy to ma być wrzątek? Ile czasu moczyć? Słyszałem też o metodzie z suszarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Gotujesz uszkodzony fragment do czasu przywrócenia pierwotnego kształtu. Warto mieć zimną chochlę, którą wyrównasz nadmiernie napuchnięte granulki. Metoda sprawdza się szczególnie w przypadku zupełnej dekapitalizacji modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Właśnie skonczylem swojego. Po zalaminowaniu przodu kadłuba (4 warstwy tkaniny 43g) + strobo w okolicach CG i dodaniu dwóch modułów telemetrii (prąd/napięcie + vario) wlozylem pakiet 2600 w szczeline w samym nosku (gdzie idealnie i ciasno pasuje) model wazy 1.39 kg i wywaza się idealnie (75 cm). W takiej postaci opada na nosek dosłownie ze dwa stopnie i jest gotowy do lotu bez żadnych dodatkowych balastow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi