Hotpoint Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam. Tym razem postanowiłem wziąć na warsztat coś bardziej ambitnego niż trenerek opisywany w innym moim wątku mianowicie DH 88 Comet. Jest to dla mnie dalsza nauka ZW3D. Mam nadzieję ostateczną wersję jeszcze w tym roku poskładać w całość. Dane techniczne: - rozpiętość: 2 362 mm - długość: 1 700 mm - napęd: pojemność ? chciałbym użyć silników przeciwbieżnych- czekam na sugestie W chwili obecnej skupiłem się na modelowaniu bryły kadłuba. Model wzorowany ( podkreślam wzorowany ) na planach z netu autorstwa Joe Collettii oraz czasem zaglądnięty do planów modelarskich nr 140. Ostatecznie stateczniki pewnie przemodeluję wg. PM, bo płaskie słabo wyglądają. Przepraszam za śmieci na screenach. Uwagi kolegów CADowców mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Ambitny projekt. Tutaj (http://www.snobmog.com/frmodels.htm) w 7/8 strony jest opisany model w takich wymiarach jak Ty zakładasz - 6.8 kg, 2 x 10cm3. Wystarczy w Google wpisać: (dh88 comet rc model 100") a dostajesz 50 wyników tylko o DH88. Czemu najpierw nie zrobisz rozeznania jak inni to robią tylko od razu pytania jaki napęd? Silniki przeciwbieżne to raczej elektro - bywają tez spalinowe, ale gra nie jest warta świeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Przyznam , że 2 x 10/15 ccm jest tym co założyłem po cichu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Stan na dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Jedziemy dalej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Parę screenów z dzisiaj. Modelowanie gondoli silnika oraz dalsza część płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi