Gość Jerzy Markiton Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Za dużo nie wylatałem. Jestem z niego zadowolony. Odczucia - to bardzo subiektywny parametr, odwołujący się raczej do emocji obserwującego. Mój warsztat do bardziej obiektywnych pomiarów jest dość ubogi. Chciałem przyjechać na wspólne loty - ale nie wyszło. Może innym razem ? Zobaczymy.... Faktem jest, że moje dotychczasowe doświadczenia nie pasują do odczuć Rafała - S.C. przesunięty w tył : model bardziej nerwowy a nie mułowaty w reakcjach na ster wysokości.... Odczucia Rafała odebrałbym jako S.C. zbyt przedni. Z kolei różnica w takich pakietach - to przesunięcie S.C. o 1 mm ? Nie wydaje mi się, żebym to jakoś specjalnie odczuł w tym modelu. Aktualnie testuję mix: wysokość - klapy. Wspomaganie klapami jakoś specjalnie reakcji na wysokość nie przyspieszyło, ale dwukrotnie zerwałem strugi na ogonie, co świadczy o konieczności zmniejszenia maksymalnych wychyleń wysokości. Bawiłem się w bardzo nieśmiałych podmuchach, prawie "0" i do tego powietrze jakieś takie "masło". Trzeba to jeszcze potwierdzić w innych warunkach i jak to wpływa na "butterfly,a". Czyli jeszcze sporo pracy.... Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Chyba Jurkowi juz znudził sie ten modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 No właśnie chyba jest jak piszesz Jurek.. A ja dziś znowu między lotami Extrą wywijałem Virusem, dla mnie nadal fajny model.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Twój Rafał pare setek mniej waży więc czuję ,ze to wielka róznica na płaskim terenie..tzn przyjemniej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Właśnie wróciłem do domu.... I dla mnie też - nadal fajny model ! Niestety, to lato w okolicach Korbielowa było jakie było, więc dużo nie polatałem. Najgorsze, że ani razu nie trafiłem na wiatr na "moje" zbocza i wersja szybowcowa nadal jest dziewicza. Z uwagi na powyższe, nie mam wiele nowego do powiedzenia. Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Nie ma to jak w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 W Korbielowie byłem dawno temu w zimie. Jakos lata tam nie moge sobie wyobrazic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 To żałuj ! Jak dmuchnie północ to latanie na Miziowej czy Kopcu - pełen odlot ! Jeden nawrót robisz jak model pokryje się z Babią a drugi jak ze Styrkiem.... Jak dmuchnie zachód to na zbocze mam 200m, jak południe - 50m. Dowcip kryje się w tym: "jak dmuchnie..." - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi