choina Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Model już latał, bo został złożony na koniec zeszłego sezonu. Niestety nie było czasu, żeby pokazać go wcześniej na forum. Mam trochę zdjęć z budowy a widzę, że relacji ze składania takiego modelu jeszcze nie ma, dlatego postanowiłem, że założę nowy temat. Może ktoś kto robił, będzie robił extrę Krilla i podłączy się do wątku. No to jedziemy Rozpiętość 2620 Długość 2580 Wyposażenie jakie wstawiłem: Silnik: DA100L Tłumiki MTW 75 Lotki 4x Hitec HS7955TG Wys 2x Savox 1256TG Kierunek 1x Futaba 9157 Powerbox Competition SRS 2x Turningy 3300mAh Model zamówiłem u Zbyszka z Revoca, musiałem na niego czekać jakiś czas bo moja sztuka musiała sie wyprodukować, niestety nie było od ręki Paczuszka w jakiej do mnie trafił była, że tak powiem średnio bezpieczna. Krill naprawdę wierzy przewoźnikom bo moim zdaniem to aż dziwne, że dotarł w całości. No ale najważniejsze, że sie udało. Zanim model dojechał do mojego domu, zdążyłem wczesniej kupić silnik i i wydech do niego. Tak więc pierwsze za co się wziąłem to właśnie za silnik i tłumiki. Tłumiki zamontowałem w kadłubie za pomocą KS komfortMount Krumscheida. Silnik przykrecony do kadłuba na szpulkach 12mm. Kilka zdjęć z przymiarek do montażu napędu i wydechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Fajnie że się pochwaliłeś . Jak lata ? warto było nabyć ? Skoro można się przyłączyć to mój nowy nabytek ..w tym samym rozmiarze .Model powoli się buduje... Równocześnie powstaje identyczna Extra u kolegi ,nawet jest próba "zadymowa" http://www.youtube.com/watch?v=G3_dPLWM5Fo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Wywołałem wilka z lasu No super! to jest nas już dwóch To mlowanie też mi sie bardzo podoba. Jak ja zamawiałem swoją to niestety jeszcze go nie było w standardzie i chcieli dodatkowe many za ten schemat. Teraz jest z czego wybierać bo widzę, że rozszerzyli paletę wzorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam.Ja też się dołączę do tematu.Kupiłem extre w revocu,ale białą, było taniej, jestem gdzieś w połowie roboty.Silnik da 100, tłumiki ks, serwa hitec,powerbox ewolution.No i wypadało by dodać kilka zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 No ładna a napisy już były na niej czy sam malowałeś? Lecimy dalej z napędem Zapłon i serwo gazu HS5625MG na gadżetach secrafta, które bardzo ułatwiają prace nad modelami. Firewall od środka kadłuba wzmocniony sklejką 6mm wklejoną na żywicę z mikrobalonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Napisy to folia samoprzylepna wycinana na ploterze.Miałem ją malować aerografem ale bałem się że coś może mi nie wyjść,jedyne co namalowałem to flaga na kadłubie,może następny model pomaluje sam,oczywiście jak będę się czuł na siłach (dużo nauki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Silnik, tłumik,i wlew paliwa na gotowo. Kolana i tłumiki to zestaw od MTW do tego modelu, wszystko pasuje idealnie nie trzeba kombinować. Jako wyłącznik zapłonu robi spark switch Powerboxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Pięknie chłopaki , fajna robota - proszę dalej ,będę miał na czym się wzorować.. Ja przy Was to jestem w bladej d...e chociaż praktycznie oprócz silnika, pakietów to większość opanowana. Niestety mój model nie będzie napędzany wzorcowym i pasującym do tej klasy modeli silnikiem z serii DA ...cóż tu dużo ukrywać ,model jak i kasa na jego wyposażenie to kosmiczne sumy a to przecież tylko odskocznia od rzeczywistości/hobby/ zabawa .. Moją Extrę będzie napędzał silnik z najnowszej produkcji DLA -116 cm. Czy to dobry wybór ? czas pokaże ,do tej pory nie zawiodłem się na żadnym "chińczyku".Zerżnięty z DA pasuje idealnie wymiarowo.Będzie na dniach. http://www.feiaomodel.net/e_products_show/?id=628 Galanteria to pomieszanie Secrafta z np .dzwigniami z laminatu..serwa to co miałem czyli moje ulubione XQ Powery 21 kg. Fajnie by było mieć wszystko z najwyższej półki ale trzeba krajem nieba ,krajem piekła jak się chce latać . Kilka fot . Myślę Łukasz że nie będę Ci "zaśmiecał " dalej wątku bo wyjdzie z tego czeski film.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Dawaj tu co zrobiłes, nic nie zasmiecasz, bez sensu zakładac drugi taki sam. Odnosnie silników to miałem DLE 55 i złego słowa nie dam powiedzieć, palił i kręcił idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Też miałem DLE 55 i chodził super,docierałem go na syntetyku Bel Rey 1:25,z pierwszym silnikiem benzynowym DLA 32 miałem problemy ale silnik do Extry Rafała to nowa ulepszona wersja,więc myślę że na pewno będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 ,z pierwszym silnikiem benzynowym DLA 32 miałem problemy z którym to Kazek nie miał żadnych- po wymianie membran . Myślę że niebawem zdam relację z pierwszego odpalenia jak i pracy w locie DLA 116 cm.Jestem pozytywnie nastawiony i wierzę iż będzie ok, tym bardziej iż to nowa linia silników,każdy przed spakowaniem jest odpalany na stanowisku i wstępnie regulowany.Cena przez pół z DA zachęca do zaryzykowania . Łukasz ,będę w takim razie kontynuował tu budowę mojego modelu.Mam nadzieję iż śledzący temat ogarną 3 naraz . Widzę iż stopniujesz napięcie..model już lata a Ty wklejasz etapy budowy-napisz jak lata,daj filmik ,jakąś fotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Rafał, zobacz jakie Łukasz ma prowadnice do przewodów wewnątrz kadłuba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Rafał kupując nowy silnik oczekujesz że będzie normalnie palił a nie wymieniał membrany,poza tym to była moja pierwsza benzyna i dlatego zraziłem się do tych silników.Filmik Extry Łukasza zapewne zobaczymy na końcu budowy,może jest gdzieś na You Tube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Rafał kupując nowy silnik oczekujesz że będzie normalnie palił a nie wymieniał membrany, Jak najbardziej się zgadzam Rafał, zobacz jakie Łukasz ma prowadnice do przewodów wewnątrz kadłuba . Tak,tak, widzę ,fajne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Teraz stateczniki i skrzydełka. W skrzydłach 4x hs 7955tg z dźwigniami 1,75 Stateczniki zaopatrzone w 2x Savox 1256tg i dźwignie 2 calowe. W kadłub wpasowane złącza Mpx w ramkach emcoteca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Gdzie się kupuje takie ramki do MPXów? Będę wdzięczny za linkę. Bo ja kombinuję jak matoł jak to osadzić bez ramek ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Gdzie się kupuje takie ramki do MPXów? Będę wdzięczny za linkę. http://modelarski.com/produkt-Obudowy_wtyk%C3%B3w_MPX_Multiplex_-_do_zabudowy_Multiplex,6348.html Łukasz, gdzie kupujesz prowadnice do przewodów na taśmie dwustronnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Modele max ale jak ostatnio sprawdzałem bo chciałem kupić do Extry EF to już nie mieli. Jakiś maniak wykupił hurtem resztę - prawda Pietrek Łukasz, gdzie kupujesz prowadnice do przewodów na taśmie dwustronnej? Secraft a u nas tego nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ramki do mpx miał Radek z OL-PEN ale widziałem też w NASTIC http://www.nastik.pl/zlacze-oslony-mocowania-p-3799.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witajcie Damian i Rafał, Czekam na Was na lotnisku ja też montuje coś nowego. Pozdrawiam Marek Pytanie - jak wklejacie do lotki dźwignie to je zabezpieczacie czy tylko żywica i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi