Gość Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Postanowiłem zbudować balsową wersję motoszybowca ToTo 2.Kupiłem więc silnik 3-f RAY 3530-14 , nowy regler Dualsky 25A i przystąpiłem do pracy.Efektem 3 dniowej pracy popołudniami jest kadłub.Do budowy użyłem balsy 1,5 mm , trochę balsowych i sosnowych listew i parę kawałków sklejki.Mam nadzieję że niebawem ulotnię nowe dzieło.W miarę możliwości będę wklejał fotki z budowy. Szybowiec będzie miał rozpiętość 2000 mm.Kadłub jeszcze będzie szlifowany bo narazie jest w stanie surowym. Napęd do ToTo: silnik RAY C3530-14, śmigło Graupner CamProp 11x6, Regler Dualsky XC2512BA 25A, piasta wraz z kołpakiem MP JET. Zasilanie zapewne Li-Pol 3s 2200mAh a potem może Li-Fe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Też o tym myślałem ale się jeszcze nie zdecydowałem, jestem bardzo ciekaw Twojej budowy i "przypadłości", bądź ich braku podczas realizacji tego pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Na 100 procent będą dzielone, balsowe skrzydła.Zrobiłem parę błędów w T-Dancerze i nie powielę ich w ToTo.Największym był brak mocowania kabinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Zapowiada się ciekawie. W planach mam przeróbkę oryginału na balsę, najpewniej zacznę od skrzydeł. Z uwagą "pośledzę" sobie jednak wpierw Twoje poczynania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Żeby nie zaśmiecać forum nowymi postami będę edytował ten i wstawiał fotki, no chyba że ktoś o coś zapyta.Jutro mam zamiar zamocować silnik i dokończyć kadłub.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Jakieś postępy w pracy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Chwilowo prace wstrzymane z powodu braku czasu ale myślę że w sobotę wytnę żeberka do ToTo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Coś ruszyło? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ale kotleta odgrzałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Coś ruszyło? :wink: Po trzech latach leżenia w końcu ruszyły na niego korniki :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.