Mieciu11 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Witam, Dziś przyszły mi części z hobbyking. Aparaturę zbindowałem z odbiornikiem. Wszystkie serwa działają dobrze tylko nie chce mi działać silnik. jak podłączyłem to silnik delikatnie drga i regulator albo odbiornik pipczy. Na drążek też wogule nie reaguje. Moja aparatura to turnigy 9x w wersji mode 2. Regulator podpiołem do kanału 3 Od razu dzięki za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 masz rewers na gazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Szczerze to nie wiem jeszcze jak to sprawdzić. Ale od początku nic nie zmieniałem w ustawieniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Zaprogramuj max wychylenie drążka gazu. Przeważnie programuje się to tak: 1) Włącz nadajnik. 2) Ustaw gaz na max 3) Włącz zasilanie do regulatora (regulator podłączony do odbiornika kanał nr.3) 4) Czekasz aż "zapika". 5) Ustaw gaz na min. Kalibracja zakończona Powinna zagrać melodyjka lub zacznie pikać jak podczas normalnej procedury startu (zazwyczaj ilość cel). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Zrobiłem tak jak napisał kolega Wojciech ,ale dalej po włączeniu regulatora czały czas coś pika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Nic nie zmieniałeś, dlatego nie działa. Z większością ESC TGY9X współpracuje z rewersem na gazie. Spróbuj podłączyć odbiornik z drągiem ustawionym na górze (tak, jakby miał działać na odwrót). Jak zadziała, to znaczy, że musisz ustawić rewers na gazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 dalej nic nie działa. Nie wiem czy to ma znaczenie ale na monitorze pisze mi mode 1 a na odbiorniku mode 2. A normalnie powinna mieć mode 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Mode1 które pisze na wyświetlaczu, to oznacza w domysle Model 1 ino zabrakło kilku pixeli. Sprawdż jeszcze czy nie masz trymera przestawionego, i spróbuj ponownie to co Wojtek wyżej pisał Co to za regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 to jest ten regulator http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15205__Hobby_King_30A_ESC_3A_UBEC.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Przełącz ESC na inne miejsce (nawet na BAT), a na kanał 3 podłącz serwo. Sprawdź, czy ruszając gazem serwo też się rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Nie na żadnym kanale poruszając gazem serwo się nie porusza tylko na prawym drążku działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Jak się serwo na kanale gazu nie rusza (a masz podane napięcie na odbiornik) to masz źle zaprogramowany nadajnik. Jakiekolwiek serwa działają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 tylko jak podłączyłem serwo na kanał 2 a regulator na 3 to gaz mi działa na serwo. A na innych kanałach serwa działają dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Opisz,sobie który drąg co steruje. Wejdź w menu nadajnika "DISPLAY" i zobacz które paski reagują na który drąg. Gaz wcale nie musi być na kanale 3. Nie pamiętam już na którym jest przy oryginalnym software. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Wielkie dzięki. Okazało się że gaz jest na drugim kanale i teraz wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Masz Turnigy T9X i gaz na 2gim kanale? Baardzo dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Masz Turnigy T9X i gaz na 2gim kanale? Baardzo dziwne. Może ma włączony tryb Heli lub mode inne niż 2.Mam zmieniony soft i nie mam jak sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ja mam tryb acro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ja mam tryb acro A sprawdź w ustawieniach aparatury jakie masz ustawione mode ?. cyt z instrukcji Wybór MODE nadajnika dokonuje się w menu: MENU>SYSTEM SETTING>STICK SET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ja mam chyba mode 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi