PinioKOKS Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam mam łódz Miss Geico 24 i w niej : Regulator DLB 70A http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p3879,regulator-dlb-70a-do-lodzi-pulso Silnik bezszczotkowy http://www.scorpio-polska.pl/katalog/dynamite/a3656-1500kv-6-pole-water-cooled-marine-motor-p27254.html mam zamiar kupić nową baterie i nie wiem jaka bateria by była idealna proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Silnik max do 6s, a regulator do 5s - to już pierwsza wskazówka. Im większe napięcie tym model szybszy ale na odp. śrubie. Jeśli pytasz o pojemność pakietu to wszystko zależy jak długo chcesz pływać oraz od rozmiaru modelu. Czasem lepiej dać lżejszy pakiet krócej pływając niż cięższy - większa pojemność. Wszystko to możeszy obliczyć znająć pobór silnika - 65A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinioKOKS Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 dziękuje za wskazówki i chyba taką baterie kupię http://www.scorpio-polska.pl/katalog/e-flite/4000mah-4s-14.8v-30c-lipo-12awg-ec3-p15606.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Właśnie o tym pisałem - czasem lepiej mniejszy pakiet niż "przewymiarowany". Ten pakiet waży z 700g - i strasznie drogi . W HK kupisz znaaacznie taniej. Zaczep tu na forum Andrzeja C -on siedzi w łodziach i pewnie dokładnie radzi znając charakterystykę przeznaczenie modelu. Możesz się też zalogować na forach tematycznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinioKOKS Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 ok dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Silnik Pasuje idealnie po 6S. Na 5 celach to nie będzie to. Na nic też da kombinowanie z większą śrubą bo model przestanie być stabilny. W tego typu modelach niestety sprawdza się doskonale zasada, duże obroty mała śruba. Do dużej śruby trzeba szerokiego kadłuba, który dobrze w wodzie siedzi dnem. Katamarany niestety mają dna płaskie i słabo się wody chcą trzymać. Osobiście pływałem na silniku 1900 kv i zasilaniu 4 celami. Model był szybki dzięki dużej śrubie o wysokiej sprawności ale przegrywał niestabilnością. M.H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Łodzią - benzynową V -24 pływam sporadycznie. Wcześniej bawiłem się katamaranem elektrykiem szczotkowym - kopia Lamborgini. Pływało extra więc zwiększałem napięcie aż ...zmieniłem silnik na spalinowy..... Oryginalna Lamborgini pływa świetnie co widać na licznych filmach - dlaczego więc mike217 piszesz, że słabo pływają katamarany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 W ktorym miejscu to napisałem. Napisałem natomiast o jednej z wad płaskiego dna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 ....Katamarany mają płaskie dno i dlatego słabo trzymają się wody.... Na filmach widać, że bardzo dobrze trzymają się wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Rozumiem, że swojego zdania mieć nie mogę. Będę je jednak miał nadal , bo mam takie prawo. Jeżeli czujesz się na siłach podjąć dyskusję sensowną na temat dna modelu i jego wpływu na wyniki na wodzie to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi