jethrotull Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Wykonałem takie coś wg. własnego projektu. Rozpiętość: 75cm Powierzchnia nośna: 10dm^2 Masa (bez podwozia, które jest odejmowane): 165g Wyposażenie: - silnik 15g z HK - serwa Tower Pro 5g - regulator HK 15-18A (za duży, spokojnie by wystarczył 8-10A) - bateria 2S 700mAh Konstrukcja: - wszystkie elementy wzdłużne sosna 2x2mm - boki kadłuba balsa 2mm - reszta balsa 1.5mm I filmik, niestety pomijając start, nic nie widać: Samolot musiałem pokryć od nowa, lądowanie na badylach nie służy bibułce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Śliczny:) Kształt kadłuba, skrzydła przypominają projekty gumówek z lat 30/40. Bardzo mi się podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 fajny, tylko te popychacze moga sie giąc zrób tak aby sie nie wygnały- jakieś przelotki, albo przymocuj do je do kadłuba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi