Diakon Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam. Niegdyś cos było o ustalaniu S.C. w takich modelach, ale o ile pamietam, sprawa dotyczyła wyznaczania S.C za pomocą programu "Win Schwerer". Nie wiem, czy jest on odpowiedni do takich modeli... Może ktos kojarzy, gdzieś w necie była stronka czy coś gdzie można było wyznaczać S.C. No chyba że Win Schwerer Waszym zdaniem wystarcza . Poza tym... Co sądzicie o profilu grubości 14% do modelu (coś a'la Me-163)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Był bodajże na www.modelarski.net ale ze strona coś nie tak :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Chyba wystarcza zmienić długość ogona na 0. Ps. Da się skądś pobrać ten program za darmo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Witam Srednio śc w latającym skrzydełku RC 8-9% średniej cięciwy skrzydła. To tak na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Z tym SC jeszcze zobaczę, a czy moze ktoś wie, jak się nazywa profil podobny do tego w Wicherku? W Wicherku jest R-310 lub R-308, ale tych w Profili nie ma. Pamiętam że chyba był jakiś z serii GOE taki podobny... ale może się mylę. Tak na dobrą sprawę do depronowego skrzydełka by wystarzył w zupełności JRD, ale wolałbym sobie wydrukować to ;D . W każdym bądź razie chodzi o coś z płaskim spodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanacheim Freyr Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 sprawdzilem ten program na delcie i ustawia idealnie sc wiec mysle ze dla wiekszosci beogonowcow tez bedzie dobry .. ciekawe jak z ukladem kaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Miło słyszeć. Profil sobie zastosowałem GOE-188 z małą modyfikacją (pogrubiony do 11% i zmieniony spływ). Zobaczymy co z tego będzie. Jak model wyjdzie nie omieszkam się go opisać w odpowiednim dziale . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Pewnie nic dobrego nie wyjdzie z takiej modyfikacji tego profilu. Dlaczego ten profil ma mieć 14% i płaski spód ? W Profili są lepsze i gotowe sprawdzone np.seria CJ Byłeś kiedyś na tej stronie: http://www.aerodesign.de/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Aerodesign ongis przeglądałem. Taki profil dałem, bo chciałem mieć prosty model z depronu - a zabawa z samostatecznymi czy innymi o "nie-płaskim" spodzie nie wchodziła wiec w grę. Po prostu - mogłem dać JRD, jak to w takich modelach się nieraz robi - ale sobie chciałem jednak wydrukować coś . No a jak się zabrałem to sobie "zmodyfikowałem". A 14% dlatego, bo to bezogonowiec jednak no i stwierdziłęm że solidnijeszy płat powinien być . Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 No to wszystko jasne JRD=TBL Jak ręka dała=tak będzie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.