Maybach Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam! Mam problem z elektryką w poduszkowcu, mianowicie gdy podłączę dwa regi do akku 6V 1,3 Ah ; powoli zwiększam obroty żeby nadmuchać poduszkę i włączam silnik poziomy (napęd) pracuje wolno i gdy dodam mu obroty wyłącza się albo ten albo drugi! Za to jak tylko jeden silnik pracuje to obroty są prawie na max. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 pewnie aku nie wyrabia jakie to silniki i jakie aku dokadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Silniki to 2 razy speed 400 a akku to tylko na chilke bo do normalnych nie moge znaleźć ładowarki. Ten co nie wyrabia to akku uzywany w skuterach 6V 1300mAh, daję dużo pradu ale cięzki więc nie nadaje się do modeli... ale na próbe jest ok! Chciałem wkońcu poraz pierwszy odpalic mój poduskzowiec ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 2x speed 400 to jakieś 20A ciężko znaleść ci będzie pakier zastępczy do takiego prądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Przede wszystkim 6V to trochę mało jak na pakiet napędowy. Przy podłączeniu 2 silników jednocześnie napięcie na akumulatorze spada do tego stopnia, że regiel odłącza jeden z silników bo "myśli" że akumulatory się rozładowują. Taka moja teoria. Co do pakietu zastępczego - KAN 1800mAh - ma prąd ciągły rozładowania koło 30 A z tego co pamiętam. Kosztuje ok. 9 zł sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Twinstarami latało sie kiedyś na tych akku od samochodów rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.