Adampl Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Hej, podłączyłem TG 9x V2 pod Windows 8.1 przez USB adapter i w ustawieniach kontrolera gier zauważyłem pewien problem. Po pierwsze nie działały mi lotki, ale pogrzebałem w opcjach i gdy zmieniłem opcje FLAPERON lotki zaczęły działać po drugie zauważyłem, że zakres ruchów zaczyna się tak od 20% i kończy na 80%, tzn. nie mogę w symulatorze/konfiguracji kontrolera gier np: mieć wyłączony silnik. Przy kalibracji kontrolera skala domyślna jest od 0 do 100, ale jak ruszam drążkami to skale mam nie pełna czyli od środka mogę przesunąć tylko o jakieś 30% w każda stronę. Zakładam, że to wina po stronie złej skonfigurowanej aparatury. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 end pointy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Kalibracja w programie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Co do end pointów to wygląda to tak: AIL: 100% 100% ELE: 100% 100% THR: 100% 100% RUD: 100% 100% GYR: 100% 100% FLP: 100% 100% AUX: 100% 100% AUX: 100% 100% W RC Desk Pilot wskazuje kontroler i nie mogę wykonać już żadnej kalibracji dotyczącej ruchów drążków, zauważyłem, że szczytuje to co jest w kontrolerze gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Kalibrację w pierwszej kolejności robi się właśnie poprzez kontrolery gier w windowsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Kalibrację w pierwszej kolejności robi się właśnie poprzez kontrolery gier w windowsie. Robiłem tak, gdy ustawiam gaz to zjeżdżam na sam dół, a w Windowsie pokazuje pasek na jakieś 20% potem przesuwam drążek w góre i zatrzymuje się na 80%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi