Piotr K. Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Wschód słońca na Fordońskim Lotnisku, no i Mucha 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Dospać nie możesz, czy to tak w drodze do pracy? Ładnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Miałem "okienko" między 7 a 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Fajne fotki ale jak byś to śmigło zdjął do nich to by było to.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Wiem wiem, śmigło jej pasuje jak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 ....śmigło ! Czymś trzeba te machiny na pułap wyciągać ! Nie "nerwujsie" - małe jest i prawie go nie widać !! Można też wyciągarkę zmajstrować lub pożyczyć - kiedyś już na łączce jakaś wyciągarka działała !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Nie wiecie co się dzieje z naszym Kolegą Krzysztofem "horn3t" http://pfmrc.eu/index.php/topic/57402-pzl-p11c-skala-15-spalinowy-model-w-du%C5%BCym-uproszczeniu/page-20?do=findComment&comment=694216 =//= 394 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Pewnie jak wszyscy "nieemeryci" zawalony robotą i czasu brak na cokolwiek .... Też niestety wyrywam godziny na ulubione zajęcia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Nie wiecie co się dzieje z naszym Kolegą Krzysztofem "horn3t" http://pfmrc.eu/index.php/topic/57402-pzl-p11c-skala-15-spalinowy-model-w-du%C5%BCym-uproszczeniu/page-20?do=findComment&comment=694216 =//= 394 ? lata zamiast zajmować sie głupotami. Poszukaj na zdjęciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Rzeczywiście. Jest nawet na filmie z oblotu Muchy (=//=1990). Szkoda, że chłopaki nie mogą się z Nim skontaktować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Napisz do niego na PW jak coś pilnego ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Na drogach "bagno", w lesie roztopy, ale co tam... http://www.youtube.com/watch?v=pJGovlYmNZ8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 To trzeba polatać w hali - sprzęt rocznik 2014 w trakcie reaktywacji ! W sali gimnastycznej da radę a i błota nie będzie !!! Macie jakieś wejścia - hala "Łuczniczki" była by fajna ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Naszła mnie wczoraj "wena twórcza" i postanowiłem przerobić wysłużonego w bojach "Easy Cuba" który po wielu lotach , przeróbkach i zastosowaniach odpoczywał sobie spokojnie na półeczce .... Esy Cub dostanie napęd spalinowy z najmniejszym silnikiem czterosuwowym Saito FA 30SH ( 5 cm3, o,5 KM ) który dotychczas stał sobie spokojnie w mojej silnikowej stajence ! Inspiracją był również przerobiony na napęd spalinowy silnikiem COX 0,8 cm3 model piankowy Terry który fajnie lata i żyje do dziś ! Napęd elektryczny został zdemontowany, kadłub jest w trakcie wzmacniania podłużnicami i sklejką. Po zakończeniu wnętrze w okolicach łoża aż za mocowanie płata będzie przelaminowane cienką tkaniną szklaną. Zobaczymy co z tego wyjdzie !!!! Na razie wszystko widać na fotkach - cóź, lubię poeksperymentować !!! A łączka wzywa...... CDN . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Eeeeee to juz lekka profanacja ???? kiedys 20 lat temu w modelarni nikomu by przez głowę nie przeszło aby latać styropianem .. czasy się zmieniły i nastała bylejakość nawet w Modelarstwie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Mnie kręci czy to z tym poleci !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamyk Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 czasem nie będzie za duża waga na dziób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Nie No luz.. wyraziłem tylko swoje zdanie. Mi by było szkoda takiego motora na takie truchlo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 ..a ja go lubię - był bardzo wdzięczny w lataniu ( i mam nadzieję, że jeszcze będzie ) i trudno mi się z nim rozstać !! Ciężar silnika spalinowego w porównaniu do napędu elektrycznego i baterii jest podobny ! W razie czego wyważymy ! Michał - mam już plany fajnego "patyczaka z 1912" roku pod ten silnik - tylko za dużo czasu nie mam ..... Silnik się dotrze, będzie czas to patyczak powstanie - polatamy "klimatycznie i epokowo" !! Coś w tym guście, czyli Lincoln Beachey Monoplane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ciąg dalszy modernizacji mojego sympatycznego "truchła" czyli Easy Cuba. Wlaminowane wzmocnienie kadłuba w kształcie ceownika z taśmy szklanej na żywicy Epidian 5 z utwardzaczem PAC-100. Ten utwardzacz zapewnia elastyczność laminatu i można go mieszać w pewnym przedziale proporcji, uzyskując laminat bardziej lub mniej sztywny. Po wymieszaniu żywica przybiera wygląd i konsystencję lejącego się miodku - o zapachu raczej nie można tego powiedzieć .... Wygrzewamy i odstawiamy do jutra do utwardzenia ! CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi