andrzejrc Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Witam wszystkich! Dawno mnie tu nie było, głównie ze względu na studia, ale postanowiłem się pochwalić samolotem zbudowanym na zawody SAE Aero Design Samolot ma za zadanie udźwignąć jak największy ciężar. Jedynymi ograniczeniami są pakiet 6S min 3000 mAh, limiter na łączną elektronikę 1000W oraz brak możliwości używania kompozytów. Zachęcam do obejrzenia naszego filmiku z pierwszych prób w locie https://www.youtube.com/watch?v=TYU2Z5dA9Oc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 No to czekamy na dalsze wieści z frontu. Ciekawe komu kibicować (tak ciut mocniej ). Koledze z powiatu czy Koledze z gminy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejrc Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Dokładnie to z Białych Błot U siebie mam łączkę, gdzie głównie latałem małymi modelami, do Fordonu jedynie większymi, a z Panem akurat nie miałem okazji się nigdy spotkać :/W zeszłym roku udało się zdobyć 5. miejsce w general classification w USA, ale to był pierwszy raz Teraz liczymy na podium Z ciekawostek: model na filmie waży z obciążeniem ok 15 kg, przy rozpiętości 2,6m. Docelowo liczymy na 18-19, gdzie w zeszłym roku 16 kg mieli najlepsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 1. Tylko nie "Pan". 2. Białe Błota to moja gmina (mieszkam w Murowańcu). 3. A w powiecie (m. Bydgoszcz) mamy zdaje się jeszcze jednego zawodnika (o ile nie mylę zawodów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) "Wiosenne słońce budzi nas ze snu" jak mówią słowa piosenki ! Nas też dzisiaj obudziło i w sporej grupie entuzjaści małego lotnictwa pojawili się na łące !! Latane było gumowo i elektrycznie, swobodnie i RC. Z większych wydarzeń przy piątym locie pękła guma ..... co zawsze rodzi pewne problemy a potem z powodu awarii lotki i silnego wiatru wylądowałem Soliusem na drzewie . Szkody na szczęście niewielkie ale trzeba trochę ponaprawiać .... Dziękuję Jurkowi za wspomożenie sprawnym pakietem do Soliusa, bo moje jakoś słabo po zimie trzymały pojemność - następne latanie SPALINOWO !! Mały filmik z "gumaczkiem" poniżej - Jurek kręcił swój, myślę że lepszy bo wtedy elegancko i daleko poleciał. W moim akurat mocno "zadułło" i po zrobieniu wywrotu z lekka "przykrecił".. Sezon uważam za godnie otwarty !!! https://www.youtube.com/watch?v=yK3BYHuN4TM&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=A3JGBGwZC5c Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Nie wiem za co tu dziękować Gdyby nie mój pakiet Solius byłby cały. No i z filmikiem tez "dałem ciała" bo nakręcony w pionie i z daleka ale "znalazłem" drugi, ciut lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Pierwszy filmik całkiem niezły - widać jak gumaczek daleko poleciał ! Drugi filmik całkiem ekstra - obiekt wprawdzie mały i trudny do uchwycenia, ale kamerzysta dał radę !!! Gumaczki górą - następnym razem w celach promocji napędu ekologicznego będzie latał dwupłacik !!! Edytowane 24 Lutego 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Bry. Chciałbym wypożyczyć (tylko do prób z silnikiem, no chyba, że ktoś ma na zbyciu) śmigło do elektryka, stałe, 15x8 lub 16x8..10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Z zestawu de Agostini z kiosku może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Jak od spita to takie mam, ale to jest do spaliny. Ale dzięki. W sumie dzisiaj zamówiłem, więc temat zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Nowe dzieło :-)), wózek. Pierwsze próby poligonowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Rękodzieło czy nabyte ? Fajnie składany ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Czyste własne rękodzieło o ile tak można powiedzieć o czymś co powstało na ekranie i zostało wycięte laserem. Do tego trochę toczenia i spawania no i mamy co widać ☺️. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Witaj Waldemar pokazałeś na zdjęciach swoją Montanę piękny model znam go pod nazwą Nyos z Flight Composite Waldi czy moglibyśmy pogadać na jego temat , chętnie zadzwonię. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) ....o ile tak można powiedzieć o czymś co powstało na ekranie i zostało wycięte laserem.... Ale wszystko zaczyna się od MYŚLI w Twojej głowie !!! Edytowane 10 Marca 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Witaj Waldemar pokazałeś na zdjęciach swoją Montanę piękny model znam go pod nazwą Nyos z Flight Composite Waldi czy moglibyśmy pogadać na jego temat , chętnie zadzwonię. Pozdrawiam Władek Nie ma problemu, numer telefonu wysłałem Ci na pocztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Dzisiaj odbyły się udane próby startu z wózka. Jako królik ???? wystąpił Falcon. Trochę wiało ale daliśmy radę ☺️. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Jakiś filmik z testów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Tu się nie mieści. Jest na Facebook'u na naszej grupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Czterosuwowa lotnicza ciekawostka ! https://www.youtube.com/watch?v=ITUZeNcxy3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi