kaszalu Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Fajny ratownik - mam nadzieję że go weźmiesz na Kanał ! Jaki długi ? Ma realistyczny odkos dziobowy jak płynie ( pływałem na holowniku zawodowo dawnymi czasy ...) ! A gdzie to pływanie uskuteczniałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Wiatry nam nie przeszkadzały ( cokolwiek to znaczy .. ) - bardziej przelotne wodne "pokropki" z pędzących chmur ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Dzisiejsze pierwsze loty FPV 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter123 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Super sprzęt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 kilka minut z dzisiejszego poranka 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 No tak, trawy dojrzały, wysychają i dlatego pojawił się brązowy kolor. Ciekawe czy przy kępie drzew jest jeszcze jakaś woda, czy staw zarosło. Może z góry coś widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Dobra wiadomość Krzysiek - będzie okazja do przypomnienia historii ! Ps. Dla zainteresowanych pływaniem modelami statków podczas festynu na Kanale Bydgoskim 19.06.2014 !!! ZMIANA GODZINY ROZPOCZĘCIA POKAZÓW NA 15.00 ( info od organizatora). Wjazd nad Kanał - jadąc od ul. Nakielskiej ul. Wrocławską w kierunku Grunwaldzkiej skręcić w lewo za hotelem "Park" w drogę PRZED komorą śluzy ( nie przekraczać mostu nad kanałem !!) . Będzie przygotowane stanowisko ze stołami przy schodach do wody - organizator obiecał oczyścić akwen z pływającego zielska itp. Do zobaczenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jest gdzieś w necie program festynu. Google nie znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Wczoraj zajrzałem na łączkę po19stej a tu cisza tylko Janusz spacerował pilnując by nie za dużo i za blisko nam coś nie wyrastało. Polatałem Soliusikiem Janusz odpalił model na uwięzi, a po chwili nadjechały nasze Andrzejki niestety bez modeli. Zdjęć brak bo ciężko się lata i robi zdjęcia. Szkoda że nie wiedziałem że dzisiaj rano ktoś będzie ( fajny filmik Darku ) Zobaczymy może uda się dzisiaj pod wieczór polatać Pomyliłem się Darek był wczoraj rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ano - polatać się udało chociaż warunki były ciężkie z powodu zmasowanego ataku wszelkiego robactwa !!! Na początku znosiliśmy napór dzielnie, ale w końcu przewaga liczebna robali zrobiła swoje - piloci zaczęli się wykruszać! Liczyłem na Waya , że zapali cygaro i przeprowadzi eksterminację owadów ale też pokąsany oddał pole ... Trochę uratował nas Damek użyczając Autanu w sprayu, a trochę mój syn który robił za tylnego strzelca i ubijał to, co siadało na plecach - pozwoliło to wytrwać do końca lotów ! A później ciekawostka -zaczęło wiać dość mocno i robale zniknęły :D jakby je zdmuchnęło ! Ale i tak pojechaliśmy do domu lizać rany a raczej bąble .... A teraz czekam na obiecaną fotkę od Krzyśka Horn3ta .... Kilka naszych fotek poniżej, pozdrowienia ! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 I na super fotografa ! NOOOO MIODZIOOOO Zaraz wstawiam na tapetę !!! :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jak zawsze Krzysztof rewelacyjne zdjęcia, gdyby nie te komary to by popołudnie było wręcz idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jakie zakłócanie przestaliśmy latać by podziwiać spokojnie kunszt i niesamowite prędkości przelotowe. Czekamy na zdjęcia od Waya mamy nadzieje że przy tych prędkościach złapał model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Sielanka Dron Let's party! Szszszszszszsz.... SRRRRRRRRUUUUUUU!!!! Szszszszszsz.... SRRRRUUUUUU again! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Wiiiziiiiuuu !!! :) :) Inaczej Struś Pędziwiatr Horn3t Senior I !!! Ps. Nie latali dziś czy co - żadnej fotki ,,, ?!!? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Jakie przeszkadzanie - sama esencja latania i dreszczyk emocji na plecach ! Świstaj se Struś , świstaj !!! TEŻ TAK LUBIĘ ! Ps. Muszę pomyśleć o wersji "exxxpresssssssowej Baby Jagi" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Chyba wywlekę "Parabolica" z kartona i też tak pośmigam ..... Podobno jest dedykowany to takich szaleństw !! Jutro śmigam o 15.00 po Kanale Bydgoskim przy Wrocławskiej vis a vis Kanałowej !! :D Tylko wolniej .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Wprawdzie post pod postem ale ciąg dalszy poprzedniego więc sorry ... A że nie jestem modelarzem ortodoksyjnym a raczej interdyscyplinarnym ,więc wprawdzie w wątku lotniczym ale wstawię parę fotek z pływania dla dodania smaczku ... Festyn się odbył przy licznym udziale modelarzy okrętowych i uczestników festynu ! Było fajnie chociaż pogoda nas nie rozpieszczała . Na koniec wzmocniliśmy się wyfasowaną od organizatorów grochówką i kiełbaską i zadowoleni pojechaliśmy odpocząć ! A statkami popływali nawet niektórzy znani Wam z łączki ortodoksi lotniczy - coś w tym jednak jest !!! Pozdrowienia !! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dziękujemy, dziękujemy - W IMIENIU WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW I SZYPRÓW JEDNOSTEK PŁYWAJĄCYCH !! :D Dziękujemy też Andrzejowi za udostępnienie fajowej ręcznej windy do wodowania i slipowania naszych statków - niejednemu oszczędziła zmoczenia skarpetek !!! Ps. Kross i Kaziu też był i robił fotki ( na pewno lepsze od moich zrobionych nieśmiertelnym telefonem ... ) - może da się namówić i wstawi kilka - liczę na to !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter123 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Andrzeju! Nie są to samoloty:) ale popływać też miło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi