kaszalu Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Kto rano wstaje temu Bozia loty daje .... Kto przysypia i marudzi ten się potem setnie nudzi ... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. toptome69 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zmiana popołudniowa Im później tym ładniejsza pogoda Super pogoda fajne warunki i jak zawsze rewelacyjne towarzystwo Wpadł również Andrzej I mi też się udało być na kilku fotkach 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 E tam eleganckie to było latanie a zdjęcia z telefonu to wiesz takie se szczególnie ciężko coś w ruchu zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Wszyscy jak widzę polatali aż miło - ELEGANCKO !! Poza tym super COXik z początkowego okresu produkcji - zawsze lubiłem takie cacka . Najprawdopodobniej to Thermal Hopper 0,8 cm3 Ciekawe czy odpalił i jak się to cudo miewa - zdajsie że produkcja była w latach 60 !! Czy jest jakiś plan aby go "ulotnić" w modelu , czy tylko ma pobzykać w hamowni ku uciesze szczęśliwego posiadacza ? Dla zainteresowanych historią silników modelarskich firmy COX link poniżej ! http://www.mh-aerotools.de/airfoils/cox_frameset.htm cox_thermalhopper_instructions.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Andrzej-silnik chodzi Trzeba tylko śmigłem w prawo kręcić żeby odpalił w lewo Jak dobrze pamiętam ten egzemplarz był z '52 albo '53. Na razie nie planuje "ulatniać" bo nie ma w czym 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 To jest tak zwane odpalenie " z odbicia" - trzeba mieć trochę refleksu aby nie oberwać po paluchach Poniżej masz planik specjalnie do takiego silnika ! Powodzenia ! Das Ugly Stick - 33,46in.wingspan RC gas .049 by L.Moyano.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Faktycznie "ugly" nawet trochę za bardzo Myślę, że prędzej coś wicherkowatego powstanie, ale na razie nie mam czasu na dłubanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dobra - nie wiedziałem że Twoje poczucie estetyki zostanie nadwyrężone ... Tu coś bardziej zjadliwego dla oka - chociaż mimo wszystko ten brzydal powyżej fajnie lata !! Cardinal - 44in.wingspan R.C gas .049 by RCM.pdf Centerfire - 30,5in.wingspan R.C gas .049 by RCM.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Te wyglądają o wiele lepiej Dzięki Ps. Jedzie ktoś może na zlot modelarski do Złotowa i ma wolne miejsce na ludzi sztuk jeden i modeli sztuk kilka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kross Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 W poniedziałek pod wieczór "albinos" uciekł z lakierni i od razu pojawił się nad naszym lotniskiem I co teraz? Już nikt nie powie na niego albinos Długo nie mogłem się zdecydować nad barwami, ale zapadła ostateczne decyzja.FunCuby kolegów, jakieś takie kolorowe. Chyba wykorzystali wszystkie ciekawe kolory (różowego nie zrobię )Mój modelik długo był biały, więc ze skrajności w skrajność, a co tam, zamiast białego czarny No może nie cały, gdzieniegdzie prześwituje srebrna, piankowa, goła blacha Przed lotem obawiałem się, czy to malowanie w ogóle jakoś będzie pasowało. Patrzę na niebo, a tu konkretnie zanosi się na burzę.Błyskawice akurat przestały walić jak robiłem fotki, a szkoda, ale jednak jakoś to pasuje:czarne niebo, srebrne chmury rozbłyskujące piorunami (pasuje gitara) Podczas malowania, w pewnym momencie opanowałem się i pomyślałem, że już starczy tego (przecież to tylko "pianka").Dlatego jeśli ktoś lubi rebusy, łatwo odnajdzie szczegóły różniące poniższe fotki 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 To ja się domagałem fotek Ładny ładny BRAWWWWWOOOOOOO!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Nie no, do makiety to jeszcze ho ho, trochę brakuje, ale patrząc na to w jaki sposób maluję ostatnio modele, miewam takie "ciągoty" Czarno-srebrny jakoś najbardziej mi odpowiadał do stylu latania tym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jak patrzę co się na lotnisku wyrabia tymi funcubami to trochę żal takiego ładnego malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Pomysł na malowanie oryginalny - taki kot SZWARCENEGER ! Inne Cuby na jego widok będą urok odczyniać i spluwać przez lewe skrzydło Musisz mieć Krzysiek zawsze sprawne oświetlenie - przy awarii podczas wieczornych lotów znika z pola widzenia i wtopa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Bardzo "Świeże" malowanie. BSP (Bardzo Się Podoba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 E tam szkoda. My nie latamy w zawodach ESA.Może i z boku to trochę dziwnie wygląda, ale tymi Cub'ami tak się lata Kyle Franklin lata podobnie większym i mu nie szkoda, a przy tym malowaniu jak przytrę końcówki skrzydeł o ziemię, to jeszcze bardziej makietowy będzie https://www.youtube.com/watch?v=lpFGlubCK1c&index=26&list=WL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Piękna pogoda na lotnisku od 17stej troszkę zawiewało ale to nic Niestety byłem sam Aż tu nagle około 19stej przyjechał nasz najnowszy świeżo pomalowany FunCub z Krzysztofem Albo Krzysztof z FunCub sam już nie wiem Pilot jak widać przedni I tak sobie jeszcze godzinkę polataliśmy ja delikatnie a Krzysztof trenując lądowania przed Majowym piknikiem Mam nadzieję że znowu coś przywieziecie bo ekipa słyszałem wybiera się tam niezła Teraz dopiero obejrzałem filmik i zrozumiałem co ty dziś wyprawiałeś na lotnisku :D 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zabawa dziś była przednia.Pogoda tylko trochę mnie zawiodła. Liczyłem na choć lekki wiaterek i choć trochę turbulencji.Wtedy można by to nazwać treningiem, a tu nic, modele latały po sznurku jak "w maśle" Polatałem jeszcze troszkę do szarówki. Fajnie model się późnym wieczorem prezentuje, bo i tak jest czarny PS. Zresztą ja też delikatnie, bo skrzydła jeszcze "na dotarciu" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. toptome69 Opublikowano 1 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Trening cz. dalsza Po odjeździe Krzyśka trening trwał nie bez przygód Tu mi uszkodziłeś Dobra dobra daj koc będzie się lepiej lądowało Od razu lepiej A czy tak też można? Taaaak byle trafić w punkt To latamy Wszystkim uczestnikom życzę jutro powodzenia 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Tak płakali, że pogody niema i leje, a my na łączkę, ale jakie tam treningi Najzwyczajniej pogoda piękna, no to kocyk i na łące modele się opalały Jak widać mojemu już starczy, taki czarniutki PS. a to że "ała", to nikt nie mówił, że bez przepychanki i po kolei na kocyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi