piotrf3j/m Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Ciesze się że Jantar się sprawuje jaka masa wyszła z silnikiem i pakietem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Witam Wszystkich ! Dzisiaj bardzo sympatyczne, lotne popołudnie w dobrym towarzystwie ! Dużo zabawy, humoru i lotów zespołowych, chociaż łapy marzły i zdjęcia od "trzęsionki niskotemperaturowej" wychodziły zdziebko nieostre ... Ale pięć "bakterii" zalatanych i akumulatory osobiste na przyszły tydzień naładowane ! Kilka fotek z tego sympatycznego dnia poniżej ! Pozdrowienia ! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Było super Panowie! Atmosfery i podejścia do tego hobby to Wam może pozazdrościć niejedna ekipa . Umiecie się bawić a nie wywyższać 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kross Opublikowano 10 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Dziś było "przesympatycznie".Co do temperatury, to jak wracaliśmy, to było +3'COdwiedziło nas nawet dwóch szkutników. Ba, odwiedziło, nawet przyszli polatać Po całym tygodniu czekania stęskniony latania, nawet zapomniałem, że mam ze sobą aparat.Mimo braku naszego pewnego "parkingowego", porządeczek panował "jak ta lala".Kto przyjechał na czas, załapał się nawet w pierwszym rzędzie Ogólnie loty przebiegały spokojnie, ale jak się ściemniło, dopiero się zaczęło,"to co tygryski lubią najbardziej" Loty bez trzymanki i brykanie do zmierzchu na krawędzi ryzyka Uwaga Fun-Grys atakuje A ryzyko, jest takie, że za kilka miesięcy będą nowe, "młode brykające samoloty" PS. Na przyszłość musimy uważać, co wychodzi z lasu po ciemku 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Co się stało Krzysiek że nie możesz z nami polatać ? W KAŻDYM RAZIE DUŻO ZDROWIA I DO ZOBACZENIA NA WSPÓLNYM LATANIU !! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucharz Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Stare(nowe) samolociki czekają na oblot. Na razie pogoda kiepska ale może w weekend się uda. Na pierwszy ogień żółtek za tydzień biedronka( muszę ją uzbroić). Ciekawe jak im pójdzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ech ostatnio jak nie deszcz, to mżawka Zostaje tylko powspominać minione ciepłe dni, krótkie rękawki i pachnącą łąkę Z tego co pamiętam, to bywało tak gorąco, że na łące nikogusieńko.Na horyzoncie zero deszczu Do Wisły "rzut beretem" a na lotnisku tylko ja i "speed limit" 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Całą jedną tylko co ujęcie, to zmiana kierunku, aby było ciekawiej, ale za to jakie opory stawiała przy prędkościach Przy ustawieniu kadru na ogon czasami widać, jak jej szelki "grają" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Bardzo ładny filmik. Miło popatrzeć, pooglądać i posłuchać jak barakuda bryka po niebie. Ech ostatnio jak nie deszcz, to mżawka Zostaje tylko powspominać minione ciepłe dni, krótkie rękawki i pachnącą łąkę Sequence_01_4.jpgZ tego co pamiętam, to bywało tak gorąco, że na łące nikogusieńko. Sequence_01_1.jpgNa horyzoncie zero deszczu Sequence_01_5.jpgDo Wisły "rzut beretem" a na lotnisku tylko ja i "speed limit" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucharz Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Wczorajsze loty zkończły sie małą kraksą żółtka okazało się że on kompletnie nie potrafi latać i po paru minutach w powietrzu postanowiłem go uziemić. A funcubik jak zwykle niezawodny wczoraj i dziś polataliśmy se troszkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ałłła, ale musiało go boleć. A jak tam biedroneczka?Masz okazję wkleić żółtemu czarne paski i będzie prawie pszczółka maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dzisiaj popołudniu ładne okienko pogodowe się zrobiło więc... a tu cicho... Mieć całe niebo do swojej dyspozycji to rzadkość Pogoda piękna, niestety aparat kiepski... https://www.youtube.com/watch?v=POftvPTJsaA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucharz Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Prawdziwa Polska złota jesień. Zero wiatru. Pięknie się latało. Jutro też jest dzień???? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Fajnie, tylko nie wiem jak to robicie, że jeszcze macie widno.Ja jak kończę pracę, to już jest ciemno, a to przestawienie czasu zupełnie do bani Byliśmy z Damianem w niedzielę po południu, latanie uprzykrzała mżawka, ale się nie poddaliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Tak sobie pomyślałem żeby w listopadzie, na naszej łączce, może na szpuli lub w innym bezpiecznym miejscu zapalić znicz ku pamięci zmarłych kolegów modelarzy. Niech chociaż się pali na czas naszego pobytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Dobry pomysł, ale jak widzę z frekwencją na lotnisku kiepsko .... Trudno się zresztą dziwić, pogoda ciulowa i szybko ciemno się robi,,,Zostają jak na razie wekendy W międzyczasie remontiki sprzętu latającego - ASW 15 Reaktywacja - po masakrze zafundowanej mu przez mojego starszego syna ... Wzmocnienia,wstawki i takie tam ... Może w niedzielę polatamy .. Na końcu wspomnienie ostatnich chwil delikwenta po dramatycznym przeciągnięciu w zakręcie przez rozentuzjazmowaną młodzież i spontaniczna akcja ratownicza która zakończyła się szwami na łapie którą rozwaliłem podczas strząsania szybowca z drzewa ... Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Nastawiłem się dziś na latanie a tu lipa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Też go lubię , dlatego został zreanimowany ! Jeszcze niejeden lot razem zrobimy, ale teraz będą powozić tylko "wapniaki" !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Na chwilę, aby choć parę minut... Poskładałem, fotkę "ku pamięci" zrobiłem i potuptałem na plytę... Pampers jest, pusto jest, no to start i po paru sekundach złowroga cisza... po następnych paru sekundach zaczyna obniżać lot w sposób dość niepokojący. Z małym przytupem (troszkę przyciężki na nos), ale wylądował... KBWL stwierdziła: padł odbiornik... Może jeszcze będzie z tego pociecha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Tym razem miałem więcej szczęścia niż rozumu. A model sam się wybronil Odbiornik to Turnigy 9x V2 8 kanałów, który już mi raz psikusa wywinął właśnie przez antenę. Poprzednio zamontowany był w FunCubie, tu trzeba było cały przód kleić bo z 20m przydzwoniłem prawie pionowo. Antenę przelutowałem ale jak widzę nieskutecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi