kkdarch Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam W związku z postanowieniem samodzielnej budowy podwozia do Corsarza szukam kogoś kto może wyciąć elementy z blachy 0,8-1mm .Są to elementy dźwigni składającej podwozie itp.. Mam już część narysowane w Corelu . To część elementów do wycięcia ,są one małe . :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Kup raczej piłki włosowe do metalu i.... przyjemnej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Musisz troche poczekac, bedzie taka mozliwosc jak nam amerykance zamoztuja w kraju laser do "gwiezdnych wojen" to nawet piatkę będzie można ciąć.. :rotfl: A tak powaznie to chyba w kraju jest tylko kilka laserow takiej mocy. Ale to przemysl uzywa. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 przemysł oczywiscie .u mnie w firmie są trzy Parametrów nie znam .(przemysł lotniczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Musisz troche poczekac, bedzie taka mozliwosc jak nam amerykance zamoztuja w kraju laser do "gwiezdnych wojen" to nawet piatkę będzie można ciąć.. :rotfl:A tak powaznie to chyba w kraju jest tylko kilka laserow takiej mocy. e to u mnie w malutkim mieście tną blachę do 20mm grubą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAN Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Laserem czy wodą? GAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojak Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Laserem czy wodą? U mnie w firmie są dwa: jeden 1500x3000 mm do grubości 12 mm drugi 3000x15000 mm do grubości 15 -20 mm (zależy od gatunku materiału). Ale takie duże lasery nie bawią się w wycinanie takiego drobiazgu. Kolega w firmie obok ma wycinarkę wodną (bez problemu tnie 20 mm). Tu ciekawostka - przy cięciu wodą tak naprawdę tnie piasek, który importowany jest z pustyni Gobi lub z Australii :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Laserem czy wodą? piszę że laserem, nigdy nie sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Witam Trochę nazbierało się postów więc coś dodam .Do wycięcia są małe elementy a ja nie mam czau bawić się w ręczne wycinanie a i takiej dokładności jak laser nie uzyskam więc zapytałem grzecznie czy ktoś gdzieś może to zrobić (odpłatnie oczywiście).U mnie w Tomaszowie jest tylko cięcie wodą a to są zbyt małe elementy.Myślę że nie jest to problem przy wycinaniu blachy 1mm żeby dołożyć kilka małych elementów. Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 A może poszukaj dostępu do elektrodrązarki drutowej czyli tzw druciarki .U mnie w firmie jest kilka ,ale ne bardzo dostepne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Witam,iezeli moglbys podeslac mi gotowy projekt to podrzucil bym do firmy,gdzie wycinaja mi male elementy z blachy stalowej 1mm.Material mam,blache chcac wyginac trzeba odpuscic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 To chyba najbardziej sensowna odpowiedź .Myślę że w tygodniu będę miał wszystko to mogę przesłać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 O.K ,czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.