Jump to content

Wycinanie laserowe blachy

kkdarch

Recommended Posts

Posted

Witam

W związku z postanowieniem samodzielnej budowy podwozia do Corsarza szukam kogoś kto może wyciąć elementy z blachy 0,8-1mm .Są to elementy dźwigni składającej podwozie itp..

Mam już część narysowane w Corelu .prskrzs0.png

To część elementów do wycięcia ,są one małe . :shock:

Posted

Musisz troche poczekac, bedzie taka mozliwosc jak nam amerykance zamoztuja w kraju laser do "gwiezdnych wojen" to nawet piatkę będzie można ciąć.. :rotfl:

A tak powaznie to chyba w kraju jest tylko kilka laserow takiej mocy.

Ale to przemysl uzywa.

baxter

Posted
Musisz troche poczekac, bedzie taka mozliwosc jak nam amerykance zamoztuja w kraju laser do "gwiezdnych wojen" to nawet piatkę będzie można ciąć.. :rotfl:

A tak powaznie to chyba w kraju jest tylko kilka laserow takiej mocy.

e to u mnie w malutkim mieście tną blachę do 20mm grubą :)

Posted
Laserem czy wodą?

U mnie w firmie są dwa:

jeden 1500x3000 mm do grubości 12 mm

drugi 3000x15000 mm do grubości 15 -20 mm (zależy od gatunku materiału).

Ale takie duże lasery nie bawią się w wycinanie takiego drobiazgu.

Kolega w firmie obok ma wycinarkę wodną (bez problemu tnie 20 mm).

Tu ciekawostka - przy cięciu wodą tak naprawdę tnie piasek, który importowany jest z pustyni Gobi lub z Australii :shock:

Posted

Witam

Trochę nazbierało się postów więc coś dodam .Do wycięcia są małe elementy a ja nie mam czau bawić się w ręczne wycinanie a i takiej dokładności jak laser nie uzyskam więc zapytałem grzecznie czy ktoś gdzieś może to zrobić (odpłatnie oczywiście).U mnie w Tomaszowie jest tylko cięcie wodą a to są zbyt małe elementy.Myślę że nie jest to problem przy wycinaniu blachy 1mm żeby dołożyć kilka małych elementów.

Pozdrawiam Darek

Posted

A może poszukaj dostępu do elektrodrązarki drutowej czyli tzw druciarki .U mnie w firmie jest kilka ,ale ne bardzo dostepne

Posted

Witam,iezeli moglbys podeslac mi gotowy projekt to podrzucil bym do firmy,gdzie wycinaja mi male elementy z blachy stalowej 1mm.Material mam,blache chcac wyginac trzeba odpuscic.

Posted

To chyba najbardziej sensowna odpowiedź .Myślę że w tygodniu będę miał wszystko to mogę przesłać .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.