Skocz do zawartości

Jaki odtwarzacz mp3

piotrp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem!

Planuje zakup mp3-ki. Czy możecie mi doradzić jaki sprzęt kupić. Teraz mam Philipsa SA4010/02 i nie jestem zadowolony - odgrywa cicho, obcina basy (mimo dobrych słuchawek JVC HA-B15). Zastanawiam się nad Creativem. Zależy mi na głębi i czystości dźwięku oraz głośności (by zagłuszyć szumy w czasie jazdy rowerem Smile) Mam na to około 300zł, ale mogę mieć więcej. :)

Z góry dzięki!

Opublikowano

no za 300pln to na allegro kupisz jedna z najlepszych :D MP3 są dość tanie teraz...ja bym sobie kupił taka:

http://allegro.pl/item312219395__creative_zen_v_2gb_kolorowy_.html

Miałem już jedna z serii Zen a tą ma mój brat i nie narzekał jak na razie na nią :wink: Moc ma bardzo dobrą fajnie reaguje na equalizer.Ale żeby MP3 była głośna to niezbędne są dobre słuchawki np takie:

http://allegro.pl/item313439265_promocja_sluchawki_creative_ep_635_earphones_.html

Ja wole takie dla sportowców ale wedle uznania :wink:

pozdrawiam

Szymon

Opublikowano

Potwierdzam słowa przedmówcy.

Jako że posiadam Creative'a (Vision M) i IPoda (Nano2) to po organoleptycznych porównaniach stwierdziłem, że IPod gra dużo słabiej niż Creative.

Co prawda może porównanie nie idealne, bo Vision to klasa wyżej niż Nano ale mimo wszystko .

Wcześniej miałem jeszcze jakąśtam Sansę SanDiska. Ależ to kupa była.... :rotfl:

Opublikowano

Po przetestowaniu wielu modeli, zupełnie różnych producentów polecam iAudio lub iRiver (ta druga marka jest trochę tańsza). Design jest oczywiście kwestią gustu, tak jak i ilość 'wodotrysków', jednak jeśli chodzi o brzmienie obie marki są nie do pobicia

Opublikowano

No i oczywiście muszę się zgodzić z przedmówcami. Proponował bym zakup http://www.komputronik.pl/MP3_/_Video__odtwarzacze/iRiver/pamiec_flash/Odtwarzacz_MP3_iRiver_T60__1GB_Black/pelny,id,41247,s,1/

tyle że słuchawki zawarte w zestawie są tak "dobre" że rozlatują się po miesiącu, więc do tego

http://www.komputronik.pl/Sluchawki/Creative/Sluchawki_Creative_EP_630/pelny,id,25151/

Sprzęt przyznam że nie do zajechania, świetnie wygłusza wszystko co "na zewnątrz"

Opublikowano

Skłaniam się ku Iriverovi. Dziwi mnie, że T10 jest droższy niż T60, chyba, że cyfra w oznaczeniu nie ma związku z datą wypuszczenia na rynek. Mam jeszcze dwa pytania do znających iriverki - jak jest z obsługą? W Philipsie rozwiązano to absurdalnie - poprzez synchronizację z listą odtwarzania Windows Media Player - kłopotliwe, zawodne, zżerające czas. Z tego co się zorientowałem, to Iriverki mają swój program - czy nie ma problemu (tak jak z Philipsem) z tworzeniem własnych składanek? Co oznacza zwrot w opisie:"Obsługa legalnych plików WMA z DRM"?

Pozdrówka

Opublikowano

Cieszę się, że zmierzasz w dobrym kierunku. Jeśli chodzi o obsługę to będziesz mile zaskoczony. irivery nie oferują oszałamiającego menu. Wszystko jest proste i intuicyjne. Jeśli chodzi o połączenie pc-mp3 to można używać załączonego softu, jednak dużo prościej pracować w trybie 'mass storage' - czyli odtwarzacz widoczny w systemie jako pamięć przenośna. Legendarne pliki wma są chyba na tyle legendarne, że używają ich tylko pasjonaci. Jeśli wahasz się pomiędzy t10 a t60 podam małą wskazówkę. Warto zwrócić uwagę, że t10 jest zasilany baterią AA - czyli zwykłym 'paluszkiem', zaś t60 - baterią AAA - nie koniecznie dostępną w każdym sklepiku. Powodzenia.

robert

Opublikowano

Zasilanie mp3 z baterii to trochę pomyłka..Sporo zależy od tego ile kto słucha. Ja używam mp3 w drodze na uczelnie i z powrotem, czasem w mieście - średnio jakaś godzina dziennie. Raz więcej, raz mniej. Baterie zużywały się strasznie szybko. Warto zainwestować w akumulatorki i wtedy rozmiar AA czy AAA jest już bez znaczenia, bo podładowanie chociażby w nocy nie stanowi problemu. Sam zakup dobrych akumulatorków jest może dość kosztowny, ale za to szybko się zwraca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.