robertus Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zmieniłem mocowania silników, choc idea ta sama. Polatałem już dzisiaj nim trochę po domu, na dworze psia pogoda. Oczywiście nie byłbym sobą jakbym nie dorobił do niego jakiegoś body. Coś wymyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Fajny ten kontroler. Jeśli chodzi o funkcjonalność to czymś się różni czy tylko rozmiar i waga? Będziesz robił jakieś nóżki? Przydałyby się, żeby chronić pakiet. Na heli teamie ktoś zrobił fajny patent stosując po prostu podwozie z helika 450tki, tyle tylko, że takie podwozie waży te kilkanaście gram. Zle z drugiej strony takie "saneczki" fajnie się komponują w modelu. W tym pewnie wystarczyłyby od 250tki, tyle, że wtedy pewnie by pakiet nie wszedł między nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Mam co prawda duże KK2.0 a to jest mniejsza wersja KK2.1.5 ale obługa jest identyczna jak w dużym. Może jeszce kwestia wgrania innego firmware. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Na heli teamie ktoś zrobił fajny patent stosując po prostu podwozie z helika 450tki, tyle tylko, że takie podwozie waży te kilkanaście gram. Zle z drugiej strony takie "saneczki" fajnie się komponują w modelu. Może rurka PCV pocięta na wąskie pierścienie? U mnie spisuje się doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 No to tak wygląda moja wersja micro quada Waga do lotu 345g z pakietem 1300mAh Mierzyłem prąd w zawisie i jest ok 5A. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tak to mniej więcej lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łasica Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Świetny! Też popełniłem coś podobnego, z myślą o wykorzystaniu w paintballowych grach milsimowych jako zwiad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Robertus, coś Ty zrobił z moim quadem?? REWELKA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 No jakoś same patyki mi nie leżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Polatałem trochę na dworze, zimno w paluszki Jaki parametr poprawić gdy przy zniżaniu quad się telepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalonex Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 w nowym przeglądzie modelarskim jest to fajnie wytłumaczone. (Jak coś to mogę skan na PW) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 To ja poproszę :-! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Zapytać się chciałem o coś. Nie mam czasem łożysk do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Fajne to Co do silniczkow to w tych quadowych najpierw sie odklejają magnesy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Jak się objawia takie odklejenie magnesów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Nie wiem. Podczas latania nigdy tego u siebie nie wychwyciłem. Ale w niektórych nowych rcx-ach, które otwierałem niektóre magnesy były zaczepione bardzo słabo lub były luźne. Zaryzykuje stwierdzenie, że w wielu latających rcxach ten problem ma miejsce, ale jest mało zauważalny, bo te magnesiki nawet jak sie odkleją to i tak nie mają gdzie się przesunąć No chyba, że coś w nich chrupnie... i o takim chrupnięciu pomyślałem w Twoi przypadku. Ale osobiście... Latałbym dopóki nie pierdyknie i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Hej hej, dawno mnie tu nie było (najwyraźniej Was też ... ) ROB 'R' TUS jako, że miruu podrzucił linka wpałem i zobaczyłem twojego Quada ..... i wiesz co ..... pierwsze skojarzenie to.... COSMOS 1999 i ich spaceship Eagle. Może jako spec od depro-lotów zmień "karoserię" żeby wyglądał dokładnie jak tamten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Kupiłem sobie taka ramę:http://www.banggood.com/ZMR250-H250-250mm-Fiberglass-Mini-Quadcopter-Multicopter-Frame-Kit-p-933189.html I mam teraz zonka bo nie mam śrubek do przymocowania silniczków do ramy. Te co mam są za krótkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zerknij na allegro. Ja kiedyś okupiłem się w całą potrzebną "rozmiarówkę" śrubek w cenie ok 1.2-1.5 na 10cio-paki. Ewentualnie jakies Obi/Castorama o ile masz w okolicy... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Allegro, jest tego pełno. W zależności od silników m2x5 (z reguły 1806) lub m3x5 (z reguły 2204/2206), minimum 16 sztuk, czyli dwa dziesięciopaki. M3 mogą nie mieścić się w otworach w ramionach, więc pewnie jeszcze lokalna Casto/Obi po wiertełko 3mm dla poszerzenia otworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi