bzik4 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 pętle robi łatwo ale przy beczkach brakuje mu niestety ciągu więc trzeba je wykonywać na większych wysokościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 bzik4, Dzięki tak samo umnie w Nemo beczki trzeba robić na dużej wyskości.Przy beczce traci ponad 3.5 metra (około) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaił Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A to mój aster wykonany z planów w modelarzu z lekkimi modyfikacjami, napęd lotek nie jest jeszcze na zdjęciach podłączony dlatego lotki są tak dziwnie wychylone, model gotowy do lotu waży trochę ponad kilogram . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Świetnie zrobiony. Podoba mi się . Waga do lotu z jakim wyposażeniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ostatnio właśnie zrobiłem napęd lotek i nawet wyszło to dość solidnie fotki opublikuję jak zrobię podwozie. Bardzo precyzyjnie wygląda ten modelik na fotografiach. pozdrawiam Daniel PS trochę waniajet napalmem hehehe ale wieczorem już nie śmierdzi jakby się wszystko wypaliło czy co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 napalm jest doby na wszystko..... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaił Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Witam Świetnie zrobiony. Podoba mi się . Waga do lotu z jakim wyposażeniem ? Serwa: kierunek- GWS naro 13g wysokość- Hitec hs81 MG lotki- GWS S11 hp/2BB (niskoprofilowe) Odbiornik: -Hitec - HPD 07RH QPCM (podwójna przemiana) Napęd składa się z: # silnika Dualsky XM3530CA-14T # regulatora 25A Dualsky XC2512BA # pakietu Li-pol Dualsky 1800mAh 3S (11.1v) 16C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 W poniedziałek wziąłem sie za budowę astera. Jak narazie mam gotowe żeberka i część kadłuba. Obecnie zastanawiam sie nad wyposażeniem. Ja myślę ze będzie tak; serwa wys. i kier. hs 225 BB lotki 2x hs 81mg silnik ok 750W (jeszcze nie wiem jaki dokładnie) akusy 4s1p 4500mah regiel 60 albo 80 A Tak jak przeliczałem to wyposażenie to około 800-900g a model mysle ze zrobie w granicy poniżej kilograma. Fotki może jutro jakieś wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaił Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Hmm wątpię, zeby to cie sie udało, akku 4500, to już duże strasznie, po co ci takie zresztą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaił Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Ja mam 3 pakiety po 1800, i świetne latanie jest, pakiety po 4500 mah są strasznie drogie, lepiej mieć kilka małych pakietów niż jeden duży, bo latania tyle samo a model lżejszy, a dajmy na to jakby jeden ci sie zepsuł akumulator, lub jakieś nieszczęście by było, to zawsze mniej stracisz jak jeden mały ci padnie a nie jeden duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Szlifowanie lotek jest bardzo mozolną pracą (nie polecam). Podobnie wyglądają stery kierunku ( troszkę krótsze ). Jedno zdjęcie przedstawia zamocowanie popychacza zespolonego z serwem. Jest to taki trochę chałupniczy sposób, koniec pręta jest zgnieciony, rozcięty i rozwarty, co uniemożliwia wypadnięcie. pozdrawiam DAAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 A oto fotki tygodniowej pracy nad moim asterem; Jak narazie to nie mam czasu na wykończenie modelu ale postanawiam sie to zrobić w przyszłym miesiącu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Zrobiłem podwozie w inny sposób, niż było to przedstawione w planach. Zamiast pręta goleń jest wykonana z płaskownika duraluminiowego. Jak na razie model waży 840 gramów. pozdrawiam DAAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaił Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 No i bardzo dobrze ja mam podwozie z duralu, nie wiem jak się zachowuje te druciane, bo sam takiego nie miałem (no w wicherku miałem ale to była szprycha rowerowa więc prawie po każdym locie trzeba było prostować) , ale kolega miał druciane w takim jednym fun-fly'u to co jakiś czas musiał je odginać, bo trochę sie rozjeżdzały, i "zbieżność" się psuła troszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Witam Druciane zachowuje sie bardzo dobrze . Nienarzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 ja wolałbym mieć z drutu nawet kupiłem takowy o tej średnicy, ale: nie wiem jak taki drut ukształtować ponieważ jest dość gruby i sprężysty ( brak doświadczenia) po drugie z blachy duraluminiowej jest to dość łatwe i wygodne; no i demontowalne udało mi się to zrobić; Pozdrawiam Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Witam Odpowiedniej wielkości imadło, młotek i naprzód do roboty . Dosłownie parę minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Jest pewien postęp w pracach. tzn zrobiłem lotki i usterzenie pionowe. Jak będę chciał "zejść z masy" to jeszcze sobie tą goleń z duralu ponawiercam i powycinam otwory odciążające. Mam teraz dylemat z elementami elektronicznymi. Wiem, że najszybciej można byłoby to wszystko po prostu polutować i byłoby to w pewnym sensie najbezpieczniejsze. Ale jest chyba możliwość nadania końcówek tym wszystkim elementom typu silnik, regulator itp. Czy są dostępne w handlu tego typu gniazda i wtyczki? Rozumiem, że tą całość tych drobnych elementów, typu regulator, odbiornik, akumulator mam pakować jak najbardziej do przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Złączki to mogą być np: Goldy 3,5 mm.Mogą przenieść duże prądy a nie zdarzyło mi się żeby się rozpięły podczas lotu.W większości sklepów modelarskich można je kupić jak również inne typy złączek elektrycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Wszystko polutowane jest perfekcyjnie. Niestety teraz muszę rozpracować aparaturę ponieważ po podłączeniu wszystkich części silnik zaczął piszczeć zamiast się obracać. Ale najważniejsze, że w ogóle jakaś reakcja była! Teraz muszę zestroić całość, zaprogramować, to czego się nie da he he he . No i będzie wszystko grało, mam nadzieję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.