Irek M Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Mam taki problem: zapisałem nowe ustawienia dla kolejnego modelu ale nie takie jak miały być. Co mam klikać by wrócić do ponownego ustawiania? Zdecydowałem się wykasować zapisany model i wpisać wszystko od nowa. Przechodzę procedurę resetu, na koniec pytanie czy usunąć - klikaj Tak i zapisany model cały czas jest widoczny pod tę samą pozycją. Konkretnie to chciałbym jeszcze raz ustawić latające skrzydło lub poprawić bo błędnie odhaczyłem 2 serwa na lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Mam kolejny problem: ustawiłem w programie klapy jako osobny element( nie klapolotki ) tyle, że wychylają się maksymalnie w górę niż w dół. Zmiana rewersu prawie nic nie daje. Co powinienem włączyć, przełączyć ? I kolejne pytanie: w nowo zaprogramowanym modelu silniki startują dopiero od połowy położenia drążka. Na ustawieniach innych modeli startuje normalnie od zera. W tym różnica jest taka, że to model 2silnikowy ale przewody regulatorów zlutowane więc dla nadajnika w dalszym ciągu jest jednosilnikowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba123 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Klikasz ustawienia czyli ten kluczyk wchodzisz do mdl type i tu masz te opcje. Klikając w ikone typu modelu zaczynasz od wszystko od nowa. Kasowanie u mnie idzie bez problemu, wybierasz model (oczywiście nie ten, który jest wybrany) klikasz delete i yes, i tyle,Regiel zaprogramowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Regle połączone Y kablem nie zlutowane jak napisałem - więc mogę sprawdzić każdy z osobna ale nie sądzę aby to było przyczyną. Zaraz też sprawdzę na programie np. latającego skrzydła. A co z klapami? Czemu automatycznie w górę wychylają się zamiast w dół? Oczywiście podpięte do 6kanału czyli lewy suwak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba123 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Klap niestety nie miałem przyjemności obsługiwać także raczej nie pomogę. Chyba że spróbujesz w opcji flap control. Aktywuj ją i zmień z +100 na -100 może pomoże.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi