Mich@ł Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Witam. Czy ktoś wie jaka powinna być szczelina na elektrodach świecy NGK CN6 np do silnika DLE 30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Mogę sprawdzić na dwóch różnych silnikach. nigdy nie były "przestawiane". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Koledzy. Poszukałem trochę na zagranicznych forach i u producentów silników i co się okazuje Firma DLE w wszyskich silnikach zaleca szczelinę w zakresie 0,45mm do 0,51mm. natomiast w silniku DA 100 0,38mm do 0,5 mm czyli podobnie. Jeżeli posiadacie dane innych producentów to doposzcie. Z tego co się dowiedziałem czterotakty mają jeszcze inaczej. Jak się okazuje ten parametr ma duże znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi