Rekrut:) Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Postanowiłem zbudować swój pierwszy balsowy modelik i wybór padł na Speeda 400 Zakupiłem potrzebne materiały i wziąłem sie do pracy...model jest przeskalowany do rozp 1m a to co mam zamiar do niego włożyć: silnik Emax 2822 (jak na razie,potem będzie lepszy) pakiet Zippy 3S 1500 mAh 20C regulator Mag8 30A 3 serwa Vigor VS-5 oto efekt mojej dotychczasowej pracy : Jak na razie tyle,jutro skleję kadłub i mam zamiar go skończyć (kadłub oczywiście)Żeberka miałem ażurować ale chyba z tego zrezygnuje gdyż boje sie że je zepsuje a więcej balsy nie mam :| A i mocniejszy chyba będzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Na reszcie widzę jakieś efekty. Mam nadzieję, że moja pomoc się przydała. Ja też się pochwale. Oto mój speed 400 Skrzydło, stery i stateczniki już oklejone. Podwozie też zrobione , ale brak kółek (sa zamówione), silnik też przyjdzie za kilka dni. A później tylko bezwietrznej pogody wypatrywać ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Hehe A jak masz zrobione podwozie?I jakie masz koła?Ja mam o średnicy 5cm a pręt do nich 2,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 To ja wam powiem Przedłużcie przód modelu o 5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 No właśnie co do tego przedłużania,jest ono konieczne?I jak mam już w takim stanie kadłub to wystarczy że dokleję te listwy i go wydłużę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Nie jest konieczne ale będziesz musiał dać ołów w nos modelu. Możesz teraz przedłużyć tylko wzmocnij łączenia od środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 To sobie go wydłużę i dam wzmocnienie z listewki Ej mam głupie pytanie...pakiet,odbiornik i regulator jest w którym miejscu?W samym przodzie ale na czym on "leży"? ;D I jak mam do niego sie dostawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Ja miałem aku i regiel w samym przodzie a odbiornikiem za skrzyłem bo jak dasz blisko regla to mogą być zakłócenia. Od spodu przykleiłem balse 1,5mm i na tym sie trzymało. A jaki sie tam dostawać?? to ja sobie zrobiłem kabinkę z góry ściągana i tam akusy wsadzałem. Ale ty możesz mieć górna cześć w całości to przy takim rozwiązaniu od dołu zrób klapkę z balsy 1,5mm zamiast zaklejać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 ja mam takiego speda depronowo balsowego i ogon byl bardzo ciężki ale ja nie dluzalem dzioba tylko dalem wsztsko na przod oprocz serw model wywazony na 6,5cm od krawedzi natarcia i ciągnie go pionowo w wywazaniu pomone jestpodwozie bo dodaje pare gram na przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Ja juz przedłużyłem go...dziś wstawie zdjecia kadłuba ale nie wiem jeszcze jak zrobić z tym pakietem(gdzie go bede wkładać)ale zrobie chyba tak jak pisał kamil_rc tylko nie wiem jeszcze jak bo do tego musi być podwozie przyczepione i jakie zrobić zamknięcie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 ile waży pakiet ile silnik i ile regler ja bym dal wszystko na przód a serwa pod koniec cięciwy skrzydła (poprostu wywaz go na 6,5cm od krawędzi natarcia) a pozatym lepiej miec przeważony przod to podniesiesz go sterem a jak tyl to już trudniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Pakiet itp będzie z przodu jak pisałeś a dostęp do niego będę mieć od skrzydła.Dam rzepa na pakiet i będę go tam wsuwać ;D Pomysł dobry chyba i niezawodny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ja zrobiłem z przodu półkę na pakiet, tzn wkleiłem po bokach listewki 5mm co łacznie daje 1cm. Pakiet na szerokość wchodzi na styk, więc jest ok. A pod pakietem jest jeszcze trochę miejsca na regulator Podwozie zrobiłem ze szprych. Po przetarciu papierem ściernym bardzo ładni sie lutuje. Niestety nie miałem żadnych uchwytów do przymocowania i wykorzystałem cienkie opastki zaciskowe. Wyszło ok. koła zamówilem piankowe 45mm. (będą za ok tydzień). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 W końcu mam czas wstawić na spokojnie zdjęcia Oto co udało mi sie ostatnio zrobić,jakieś postępy nawet są :wink: No na dziś tyle chociaż będę dziś robić jeszcze ale już zaczynam skrzydło...podłogę pod pakiet i mocowanie na podwozie zostawię na sam koniec jak i łoża na serwa które będą z tyłu prze sterach teraz nie mam wizji jak to zrobic żeby było dobrze a i nie wiem czy będę mieć ten dostęp do pakietu od strony skrzydła. P.S Pokój codziennie sprzątam sobie i odkurzam wiec w wiórach i pyle nie śpie mam porządeczek (zresztą rodzice by mnie przechrzcili) :rotfl: Pozdrawiam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 No i zapomniałeś o czymś :devil: A pamiętam, że pisałem ci i błędach w planach. Ja zrobiłem ścięcia na ogonie, żeby ster wysokości mógł się swobodnie poruszać. Chyba, że obetniesz wystającą listewkę przy stateczniku pionowym, ale dzięki niej statecznik bedzie się lepiej trzymał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Pamiętałem ale ja nie widziałem tam błędu...wystarczy troszkę coś wsunąć cos wydłużyć troszkę i już Wszystko mi gra więc bez obaw :wink: Właśnie skrzydło robiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 a tak wygląda częściowo okejony: Czyż to nie jest piekne :?: :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Czyż to nie jest piekne :?: :faja: Potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 No wygląda bardzo ładnie . Widze ze moda z extrimów przeszła na speeda 400aero :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Oj przeszła przeszła :wink: A ile osób go buduje a nie robi relacji na forum Mi pozostało dokończyć skrzydło i porobić półki na serwa itp...drobiazgi jak sie uda to w niedziele będzie gotowy do oklejenia ;D Trochę długo to trwało ale mało czasu...szkoła itp... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.