Vesla Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam serdecznieNa imię mam Wiesław (stąd Vesla).Modelarstwem zajmowałem się od zawsze bo czym innym jest budowanie samolotów (i nie tylko) z klocków lub patyków jak nie modelarstwem. Było to jednak modelarstwo redukcyjne. Zawsze jednak marzyło mi się by ten model zachowywał się jak prawdziwy zamiast tylko tak wyglądać. W końcu zdecydowałem się zmienić warsztat i "przesiadłem się" na RC. Latające RC.Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem zestawu dla początkujących, typowego "park flyera", Gamma 370 firmy ARES. Na nim stawiam pierwsze kroki w powietrzu i uczę się podstaw modelarstwa RC. Docelowo myślę jednak o budowaniu latających modeli samolotów RWD, PWS lub PZL. Widziałem na forum ładną "trzynastkę" popełnioną przez jednego z kolegów.Aktualnie jednak zmagam się ze zmienną pogodą południowego wybrzeża Anglii (gdzie stale mieszkam - Portsmouth) i już wiem, że najlepszy czas na latanie to 6:00 rano a czasem też wieczorami (jak nie pada deszcz). Trzeba tylko cierpliwie czekać i obserwować niebo.To tyle o sobie.Pozdrawiam serdecznie.Wiesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witaj wyspiarzu ! Też mam tak przekichane jak ty :) Szkoda, że tak daleko mieszkasz bo do Portsmouth kawał drogi, ze 3 godziny jazdy Jednym słowem ..... ROŚNIEMY :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witaj. Faktycznie 150 mil z okładem. Niestety. Ale kto wie gdzie człowieka jeszcze poniesie. :) A pogoda na wyspie nas nie rozpieszcza. Było by znośnie gdyby nie ten wiatr. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 niewiem jak na glownej wyspie ale ja pogode mam calkiem ladna Pozdrawiam z isle of man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Pogoda ... podatki ... co tam jeszcze masz fajnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 od dzisiaj TT przez dwa tygodnie wyspa ozywa muzeum lotnictwa ( moze dzisiaj sie tam wybiore w koncu, bo nigdy nie po drodze ) duzo miejsca do latania jak sie naucze i zrobie swoj model. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 siemka ja też na wyspie i nie wiem czy wiecie ale http://www.iwm.org.uk/visits/iwm-duxford dzis sie konczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Witajcie. Fakt, pogoda dzisiaj ładna, tylko ten porywisty mocny wiatr potrafi uziemić na dłużej. Ostatnio przez taki podmuch trawersowałem w lewo poprzez całe pole zanim odzyskałem panowanie nad modelem i ustawiłem go na pełnej mocy pod wiatr. A wtedy zatrzymał się jak helikopter i prawie w ten sposób lądował. :-) Na szczęście bez strat własnych. A co do IWM Duxford (chciałbym znaleźć czas by tam być), podobne imprezy i pokazy (oczywiście mniejszego kalibru), odbywają się na wyspie dość często i to taki plus tej lokalizacji. Bynajmniej dla nas miłośników lotnictwa. Zawsze jest na co popatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Witam na forum i zapraszam tutaj : http://pfmrc.eu/index.php?/topic/34411-modelarze-w-uk/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi