pietka Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 KoledzyDziś w chwili natchnienia powstał nasz plakat Polskich Skrzydeł 2014. Prosze nie krytykować bo jest on wypadkową moich emocji związanych z wydarzeniami związanymi z lotnictwem jakie były znaczące dla mnie od momentu kiedy jako dziecko wyrzuciłem swój pierwszy model w powietrze( Młodzik czy jakoś tak) z ostatniego piętra w starej kamienicy i zdziwiłem się że odleciał tak daleko, że straciłem go z oczu. Tego uczucia radości i zachwytu nie zapomnę nigdy.Niniejszym ponawiam zaproszenie na Polskie Skrzydła.Piotr
TeBe Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 A tu pustki: http://www.radawiecrc.pl/kalendarz-imprez/
pietka Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Opublikowano 29 Maja 2014 Fakt. NA usprawiedliwienie dodam tylko, że mamy problemy ze stroną www. Stąd ostatnio niewiele się na niej dzieje. Wpis będzie po zamknięciu spraw ze sponsorami. Pozdrawiam PJ
pietka Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2014 OK . Szanowne Koleżanki i Koledzy Ponownie zapraszam na III Spotkania Polskich Modelarzy w Radawcu koło Lublina. Tegoroczne Spotkania odbędą się pod hasłem POLSKIE SKRZYDŁA, a więc głównym elementem spotkań będzie promocja polskiej historii lotnictwa, chwalebnych jej kart, polskich konstrukcji samolotów oraz dokonań polskich pilotów i konstruktorów. Impreza została objęta Patronatem Honorowym Marszałka Województwa Lubelskiego, Pana Krzysztofa Hetmana, wspierana jest finansowo przez Burmistrza Bełżyc i Wójta Gminy Konopnica. Uczestniczyć w niej będą również: Redakcja RC Przegląd, Radio Centrum, spodziewamy się również mediów ogólnopolskich. Sponsorami nagród są sklepy Modelarskie RC Skorpion, Majsterklepka i Vico Komputery. Wspierają nas również Gościniec Horyzont oraz Restauracja Galeria Smaku, Firma Raki oraz inne firmy, którym już teraz z góry dziękuję za coroczną pomoc. W imprezie zapowiedziało swój udział już kilkudziesięciu Kolegów Modelarzy, czynnych Pilotów, sympatyków lotnictwa i sportów lotniczych. Swój udział zapowiedzieli też przedstawiciele Muzeum Lotnictwa w Dęblinie. W trakcie imprezy będzie można obejrzeć odbywające się szkolenia szybowcowe i skoki spadochronowe. Lotnisko Radawiec jest żywym "organizmem" , na którym ciągle trwa lotnicze życie zatem będzie ciągle coś się działo. Chociaż nasze spotkania mają charakter pikniku, to w tym roku chcemy pokazać wszystko jak najwięcej z tego co wiąże się z hasłem przewodnim, czyli POLSKIE SKRZYDŁA. Zapraszamy więc uczniów szkół i uczelni związanych z lotnictwem aby historia Polskich Skrzydeł nie była zapomniana. Oprócz ekspozycji modeli RC będzie również ekspozycja modeli plastikowych i kartonowych przygotowana przez naszych kolegów . W trakcie Spotkania przeprowadzone zostaną 2 konkursy zręcznościowe przygotowane przez RC Skorpion i Vico (prawdopodobnie limbo i celność lądowania) oraz konkurs o nagrody Wójta Gminy Konopnica, na najpiękniejszy model polskiego samolotu lub służącego w polskich barwach. Będzie dla nich wyznaczona główna część pasa ekspozycji. Regulamin konkursów będzie do pobrania w trakcie imprezy. Chętnych do udziału w konkursie Polskie Skrzydła prosimy o przygotowanie w formacie minimum A4 , najlepiej zalaminowanej tabliczki informacyjnej, możliwej do zainstalowania obok modelu ( z podstawowymi danymi o samolocie reprezentowanym przez model, jego historii, sukcesach ich pilotów, użytkowników itp.) oraz kartki o tej samej treści dla komentatora. Zwycięzcę ekspozycji Polskich Skrzydeł wyłoni głosowanie przeprowadzone wśród kolegów modelarzy. O nagrodach jeszcze nie napiszę bo sytuacja zmienia się dynamicznie i może być jeszcze ho,ho,ho!!! Pozostałe informacje ( większość) znajdziecie w dołączonym pliku "Przewodnik" . Dziś wysłano petycję do "siły wyższej " o zapewnienie warunków pogodowych na przyzwoitym poziomie. Na razie tak jak z naszymi ministerstwami: czyli bez odzewu. Alem dobrej myśli . Oczywiście jest miejsce do parkowania, biwakowania, jeśli ktoś chce to jest możliwość zarezerwowania ze zniżką miejsca w Zajeździe Horyzont ( 4 km od lotniska). Piloci, którzy nie będą posiadać do wglądu polisy OC, będą dopuszczeni do lotów tylko po podpisaniu odpowiedniego oświadczenia podczas rejestracji. Mapkę itp załączę niebawem. Pozdrawiamy Przybywajcie Piotr To Twój przewodnik.pdf
pietka Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2014 Hej hej Wielu Kolegów pyta o dojazd. Wklejam link do Google maps. https://www.google.p...51ff80122aeb4ab Proszę obserwować prognozę pogody. Jesli w czwartek nie przesuniemy daty imprezy to odbędzie się niezależnie od pogody. Pozdrawiam Piotr P.S.
kamillo Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 a modele na uwięzi są mile widziane ??
TeBe Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Z tego co mi wiadomo, to na pikniku nie będzie warunków do latania na uwięzi. Chyba tylko ekspozycja statyczna.
pietka Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 Z tego co mi wiadomo, to na pikniku nie będzie warunków do latania na uwięzi. Chyba tylko ekspozycja statyczna. A właśnie, że uwięzie też mile widziane, przybywajcie. :-) Szerokość pasa to ok 40 metrów ....... ale jest miejsce na uwięź moim zdaniem. Piotr.
jerzyl Opublikowano 1 Lipca 2014 Opublikowano 1 Lipca 2014 A ja się wybrałem w Niedziele i Ass godz 11 pustki, a wiało tak że o mało mnie nie przewróciło
pietka Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Opublikowano 1 Lipca 2014 Jurek, no własnie dlatego było pusto. Wszyscy kolektywnie uznali już od rana , ze latanie jest niemożliwe i od 10tej się złożyliśmy- niestety. To już trzeci rok po kolei kiedy w niedzielę albo leje albo wieje. Nie było sensu czekać na poprawę warunków i zakończyliśmy imprezę, żałuję bo sam nie wykonałem nawet jednego lotu.
jerzyl Opublikowano 2 Lipca 2014 Opublikowano 2 Lipca 2014 W ubiegłym roku byłem w sobotę i było suuper.
pietka Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Opublikowano 2 Lipca 2014 Jeśli będzie w przyszłym roku to przybywaj. Ja już odpuszczam. Za dużo mnie to kosztuje pod każdym względem.
darkarll Opublikowano 2 Lipca 2014 Opublikowano 2 Lipca 2014 Jeśli będzie w przyszłym roku to przybywaj. Ja już odpuszczam. Za dużo mnie to kosztuje pod każdym względem Chyba sobie żarty Piotruś robisz
pietka Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Opublikowano 17 Lipca 2014 Koledzy Dzięki Kolegom Z RC Przeglądu Modelarskiego mamy bardzo fajny fil z naszego pikniku. Zachęcam do obejrzenia na YouTube oraz do odwiedzenia strony http://www.ptt-rc.com/ A tu wspomniany film:
Pioterek Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 W lipcowym numerze Modelarza ukazała się wzmianka o naszym pikniku "Polskie Skrzydła" 2014
Pioterek Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 RC Przegląd Modelarski 07/2014 zamieścił wzmianką o naszym pikniku "Polskie Skrzydła"
Pioterek Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Film z lotów mojego modelu na pikniku:
Rekomendowane odpowiedzi