Marcin K. Opublikowano 8 Marca 2008 Opublikowano 8 Marca 2008 No i nadszedł czas aby sie wpisać. Latałem sobie dziś szybowcem Toto1, oprócz tego że był piękny dzień i aku naładowane to chciałem tez wypróbować nowy hol:P No to rozłożyłem wszystko no i odbył sie pierwszy lot no coś pięknego:P A muszę dodać że to był pierwszy raz w powietrzu tak wysoko no i sobie odbyłem tak 2 loty wszystko pięknie. Gdy 3 razem wypuszczałem model to na kilku metrach nad ziemią skrzydełka zaklaskały Myślałem ze sie popłacze ;( pierwszy model i za 5 lotem kraksa . Sprzęt nie ucierpiał skrzydło chyba da się naprawić (tyko ono ucierpiało). Fotek nie mam później dam skrzydełka na warsztacie.
Eryk Opublikowano 8 Marca 2008 Opublikowano 8 Marca 2008 wcale nie dziwie sie że jest taki efekt... nowa guma ma bardzo dużą sprężystość, jest na prawdę dynamiczna, w Toto masz tylko cienki sosnowy dźwigar, to rzeczywiście w tym połączeniu nie mogło wytrzymać.
Marcin K. Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Opublikowano 8 Marca 2008 Postaram sie to wzmocnić sklejka 2mm albo jakąś owocówka... Może jeszcze polata...
Eryk Opublikowano 8 Marca 2008 Opublikowano 8 Marca 2008 dobre wypełnienie między dźwigarowe i będzie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.