Wenar Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 No fakt, ta przypomina starą Wilgę. Ale Wilga 2000 zdecydowanie ładniejsza pomimo wszystkich wad jakie zdążyliście wymienić A propo's hali :) no to faktycznie trochę kubików musiała by mieć, chociaż powiem wam, że mam taką jedną pod ręką. Moja firma posiada taki "magazynek" ze 30m szeroki, 50m długi i ze 4 piętra wysoki :) Dał bym radę Latam tam czasem Helikopterem między regałami bo do latania na dworze Double Horse się kompletnie nie nadaje chyba, że jest całkowicie bezwietrznie i w dodatku bardzo powoli, taki marny to Helikopter:) bardzo ładna ta druga wilga, za 3 tygodnie +/- pare dni bedzie moja a co.. a co do tych klap to latam na klapach cały czas włączonych w Yaku 12. mam za małą łąkę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 50 metrów pokonujesz w kilka sekund. 30 też. te 4 piętra to może z 15 metrów. Słabo trochę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Eee tam, zobacz to sądzę, że spokojnie dał bym radę polatać taką Wilgą w mojej "szopie". Chociaż trzeba przyznać, ten Airbus lata nieporównywalnie wolniej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 nie wiem z czego jest ten samolot, ale zapewniam Cię, że przy takiej prędkości Wilga/Jak zaczynają spadać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 to nadmuchany (pewno helem) balon z napedem, co trzeba oddac to makietowosc lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 kadłub to balon, widać od spodu szew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 He he he, wiem że to balon. Chodziło mi raczej o fakt, że jak się człowiek uprze .... to i w hali polata nawet jeśli to balon :) Nie wchodźmy w szczegóły i nie drążmy tematu bo nie ma takiej potrzeby, zaznaczyłem tylko, że WILGA - Polski produkt - i że jakiś Hongbby kingkong to robi, dlaczego nie polacy ? I że całkiem fajnie/ładnie na obrazku wygląda a wy od razu się uczepiliście Sylwetkę na pierwszy rzut oka ma świetną, nie musi się wszystkim podobać. Ale skoro ludzie mają i latają ... to ich sprawa. A może wy poprostu ZAZDROŚCICIE ????????????? :) Bo droga, ładna i do tego bardzo krucha i nie stać was żeby takie kruche ciasteczko "wafelek" kupić :) :) CO ????? Przyznajcie się, szybciutko :) Dawid sobie zamówił i będzie latał. Zobaczycie, że pokaże Nam wszystkim jak bardzo się myliliśmy i jak bardzo nie doceniliśmy fantastycznego produktu Wilga 2000, a propo's dlaczego 2000, wie ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 przyjżeć się można i widać napisy po rosyjsku.. tylko nie pamiętam na której czy na białej czy czerwonej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 to nadmuchany (pewno helem) balon z napedem, co trzeba oddac to makietowosc lotu I tu się zgadzam z kolegą, przepięknie wygląda w locie. Jak zobaczyłem ten filmik po raz pierwszy (ze dwa lata temu) to mi szczęka zadzwoniła o podłogę, a może to był tylko ząb ale mniejsza o to. W każdym razie, gabaryty i zachowanie w locie poprostu mnie powaliło. Lot, zakręcanie, lądowanie to poprostu pierwsza klasa nawet jeśli to balon. O ile pamiętam to waga tego była także zdumiewająco niska. 200g ? Tyle to waży byle halówka (no może około) a tu taki gigant. No ale odbiegliśmy trochę od tematu. Wróćmy więc do WIlgi. Mogę się nawet założyć, że w takim hangarze spokojnie polatał bym z moimi bardzo średnimi umiejętnościami nawet taką Wilgą. Mam Sukhoi 29 EPP który waży a ze 300/350g a może nawet nieco więcej nawet ze 450g po moich udoskonaleniach (taka upasiona halówka) i latam nim na znacznie mniejszej powierzchni niż "magazynek" o którym pisałem. Ta WIlga natomiast w/g HK waży zależnie od wyposażenia około 550g. Często wychodzę polatać koło domu gdzie nie mam nawet chyba tyle przestrzeni. Co prawda w górę nie mam limitu ale co mi tam góra ja muszę się zmieścić w szerokości i długości co by komuś do chaty nie wlecieć :) Jakiś chętny do zakładu ?? Stawiam Wilgę jak sobie nie poradzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Chcesz polską wilgę kup zestaw z napolskimniebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 przyjżeć się można i widać napisy po rosyjsku.. tylko nie pamiętam na której czy na białej czy czerwonej Po rosyjsku ????? Na tej białej to raczej niewiele widać, może na tej czerwonej, z racji koloru :) Wilga to o ile wiem rodowita Polka. Cóż więc RUSki mają do niej ?? Chyba, że robiona była na rynek rosyjski a że rosjanie polskiego "niet" ... zażyczyli sobie napisy po ichnemu Ale ta z "Na Polskim niebie" nijak się niema do tej przynajmniej z tego co widziałem i nie mam na myśli właściwości lotnych tylko wygląd. Jak "Na Polskim niebie" zaczną robić samoloty z EPO na wtryskarkach czy jak się tam te machiny nazywają ... to będzie OK. Póki co, chinole mają przewagę jakościową wykonawstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 i nie mówcie tylko sprawdzcie... czuje się urażony przez HK napisz do nich o tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jest wiele komentarzy pisanych przez Polaków o tym, również mój. Efekt jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Efekt jest taki, że sprzedają Wilgę 2000 z napisem Hobbyking, Wilgę z cyrylicą, i jeszcze do tego Wilgę\ z niemiecką flagą na sterze. Ale jest i taki akcent... http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20167__Scale_National_Air_Force_Insignia_Decal_Sheet_Poland.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 He he he Możę poprostu nie orientują się w geografii europy stąd zamiaszanie w piśmie i znakach narodowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Moim zdaniem najbardziej warta uwagi z hk jest ta wilga http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__52289__Wilga_20CC_Scale_Trainer_Composite_1970mm_ARF_EU_Warehouse_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Moim zdaniem najbardziej warta uwagi z hk jest ta wilga http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__52289__Wilga_20CC_Scale_Trainer_Composite_1970mm_ARF_EU_Warehouse_.html przynaj mniej ta ma jakieś lepsze podwozie.. dla mnie to ma znaczenie bo zazwyczaj dość twardo ląduję, kwestia wprawy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Tak? No to zastanów się, co się stanie z tym podwoziem jak twardo usiądziesz tymi pięcioma kilogramami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 5 kilogramów plus osprzęt Czy może podali już z uśrednioną wagę całości ?? (chyba nie) Więc dolicz sobie co nieco Silnik, zbiornik paliwa, baterię, serwa i co tam jeszcze potrzeba to z pewnością będzie .... ze 6 kilogramów Ale to już abstrakcja, do tego musisz jeszcze mieć gdzie latać No i nauczyć się lądować "nie twardo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 alez ja nie chce takiego duzego modelu, poki co epo epp mi starcza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi